Lefkas, of Lefkada, is na Kefalonia, Corfu en Zakynthos, het op vier na grootste eiland van de Ionische archipel. De hoofdstad is Lefkada-stad. Het populaire Griekse eiland ligt ten zuiden van Corfu en ten noorden van Kefalonia. Zoals zoveel  paradijselijke eilanden is er een andere, zeer verdrietige kant. Een kant die veel toeristen niet zullen zien, het leed van de ongewenste dieren. Helaas zijn dat erg veel, elk jaar weer. Gelukkig zijn er mensen op Lefkas die zich om de honden en katten bekommeren. Dan hebben we het over de vrijwilligers van Little Friends Lefkas.

Little Friends Lefkas is een stichting, zonder winstoogmerk. Opgericht en gerund door driedierenliefhebbers, die reeds jaren lokaal actief en bekend zijn op het gebied van het welzijn van dieren. Ze hebben ook een klein team van zeer toegewijde vrijwilligers, die helpen met het voeren, het wandelen met de hondjes, zodat ze leren aan de lijn te lopen, en natuurlijk het uitdelen van heel veel knuffels.

In 2019 hebben ze land kunnen kopen om de opvang te huisvesten, zodat ze in staat zijn om meer honden en pups te helpen en op te vangen. Met als doel om het perfecte, liefdevolle thuis voor hen te vinden dat ze allemaal verdienen. Daarnaast organiseren ze regelmatig sterilisatieprogramma’s voor honden en katten. En natuurlijk hebben ook de straathonden van Lefkas hun aandacht: een groot aantal wordt iedere avond gevoerd en alle teven zijn gesteriliseerd.

Verantwoord werken, met liefde voor de dieren staat bij hen voorop. Dit kunnen wij niet alleen. Zonder de samenwerking met andere partners (stichtingen), de hulp van liefdadigheidsinstellingen, de opvanggezinnen en ons team van vrijwilligers zou dit niet mogelijk zijn. Hiervoor zijn we ontzettend dankbaar en respecteren we ieders inzet enorm.

Little Friends Lefkas wordt volledig uit eigen middelen gefinancierd en is afhankelijk van de vrijgevigheid van particulieren, lokale bedrijven en de opbrengst van de evenementen ten behoeve van fondsenwerving. Little Friends Lefkas werkt nauw samen met de lokale overheid maar ze ontvangen geen enkele overheidssubsidie.

Stichting Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal hoopt de dieren van dit Griekse eiland ook te kunnen helpen en ze een eigen en veilig thuis te kunnen geven. Maar ook het mooie en vooral het noodzakelijke  ( vrijwillige ) werk van Little Friends Lefkas te steunen, samen met u/jou.

Ook jij kan de dieren op Lefkas helpen helpen.

Dieren in de opvang

Foto’s en video’s van dit project