Skip to main content

Honden adopteren uit het buitenland

Honden die ter adoptie worden aangeboden zijn de slachtoffers van mensen. Natuurlijk heeft het veel met onwetendheid te maken maar het is een feit dat de plaatselijke autoriteiten niet hun verantwoording nemen voor deze honden. Niet voor de te adopteren honden, maar ook niet voor de honden die nu nog op straat leven en dus niet voor adoptie in aanmerking komen.

Waarom honden adopteren uit het buitenland bij Stichting Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal?

Wanneer een hond uit het buitenland voor adoptie naar Nederland of België gaat komt weer een plek vrij in bijvoorbeeld een asiel voor een andere hond. Deze honden krijgen dan weer op hun beurt een kans op adoptie. Is honden adopteren uit het buitenland dan de enige oplossing? Nee, maar tot nu toe is het adopteren van honden uit het buitenland de enige kans voor deze honden om een veilig leven te krijgen. Totdat de plaatselijke autoriteiten actie ondernemen zijn zij dus afhankelijk van adoptie.

Naast het adopteren van honden, wat is nog meer de taak van onze stichting?

De andere grote taak van onze stichting is het continu onder de aandacht brengen van het dierenleed, waar dan ook ter wereld. Het vrijwillige werk wat wij doen bestaat dus niet alleen uit het laten adopteren van een hond uit het buitenland. Wij doen zoveel meer. Wij zijn er ook voor andere dieren, ook voor de dieren die niet voor adoptie uit het buitenland in aanmerking komen. Dierenhulp geldt voor alle dieren, dierenhulp zou geen grenzen moeten hebben. Wij helpen ook organisaties die hun hulp geven aan wilde dieren, bijvoorbeeld in Liberia. In Europa helpen wij, naast het laten adopteren van honden, ook financieel. Deze hulp kan bijvoorbeeld zijn aan hoefachtige, denk aan paarden en ezels. Deze dieren zijn niet te adopteren uit het land van herkomst. Toch hebben zij onze hulp nodig. Bekijk hier al onze projecten die wij op dit moment ondersteunen.

Helaas zullen er altijd mensen zijn die totaal geen begrip hebben voor het vrijwillige werk dat wij doen. Met name het adopteren van honden uit het buitenland stuit toch vaak op onbegrip. Maar wees ervan overtuigd dat het adopteren van een hond uit het buitenland wel degelijk een verschil kan maken. Elk gered dier is er één!

Wilt u een hond adopteren uit het buitenland? Hier kunt u alle honden vinden die door ons ter adoptie worden aangeboden. Daarnaast delen wij ook veel via Facebook. Volg ons daarom ook op facebook om op de hoogte te blijven.

Een kleine greep uit de honden die wij ter adoptie aanbieden