Skip to main content

Dierenhulp zonder Grenzen
Internationaal

Hoe werkt adoptie?

Een dier adopteren, hoe gaat dat in zijn werk? U kunt via Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal een hond of kat een thuis geven.

Voordat u een hond of kat adopteert bij ons hebben wij zoveel mogelijk achtergrond informatie over de dieren geprobeerd te krijgen, dit is niet altijd helemaal compleet omdat veel dieren nog in opvangcentra/opvanggezinnen verblijven in het buitenland. Wanneer een dier reeds in een opvanggezin in Nederland verblijft wordt goed naar het gedrag van het dier gekeken en zo kunnen wij u zo goed mogelijk vertellen wat voor karakter het dier heeft, bijvoorbeeld kan hij/zij goed alleen thuis blijven, is hij/zij angstig, hoe gaat het met kinderen, katten en andere huisdieren? De dieren worden gevaccineerd en gechipt. Hiervoor doneert u een vast bedrag:

 

Honden:

Puppy’s en volwassen honden t/m 7 jaar € 485.00

Honden vanaf 8 jaar € 435.00

 

Katten:

Kittens en volwassen katten t/m 7 jaar € 265.00

Katten vanaf 8 jaar € 250.00

                                                                                                                                                                                           

Bovenstaande bedragen zijn een tegemoetkoming in de kosten.

Huisbezoek

Wanneer u heeft aangegeven graag een bepaalde hond of kat te willen adopteren, komt iemand van de organisatie bij u langs om uw thuissituatie te bekijken. Tijdens dit huisbezoek wordt gekeken of het dier in deze nieuwe leefomstandigheden zal passen. Verblijft de hond/kat nog in het buitenland dan hoort u t.z.t. van ons wanneer het dier naar Nederland komt.

Nazorg

Bij het doorgaan van de adoptie van het dier wordt door beide partijen een overeenkomst ondertekend waarin adoptievoorwaarden staan. Degene die bij u op huisbezoek is geweest, komt ook weer op nacontrole en zal op regelmatige basis telefonisch contact met u hebben.

NB: Wanneer een hond langer dan 5 uur alleen moet zijn, komt u helaas niet voor adoptie van een hond in aanmerking. Op onze adoptiepagina’s staat onder elk te adopteren dier belangrijke informatie.

Categorie schofthoogte hond:

    • Klein: t/m 42 cm
    • Middelgroot: 43 t/m 56 cm
    • Groot: hoger dan 56 cm.