Skip to main content

Anita Verkerk

Romance Auteur & ambassadeur

Over de hele wereld worden zwerfdieren vaak heel wreed behandeld. De meeste toeristen sluiten hun ogen voor al het leed en beginnen zonder enige schaamte zelfs heftig te klagen als er een hongerig zwerfdier op hun rijk gevulde tafel springt.

Hier is een mentaliteitsverandering noodzakelijk. Mensen moeten beseffen dat het een schande is om levende wezens zo slecht te behandelen! Daarnaast is het belangrijk om de dieren te steriliseren, zodat er minder zwervertjes geboren worden. Ook voor huisdieren is sterilisatie belangrijk. Een nestje jonge katjes of hondjes is natuurlijk heel leuk, maar wat gebeurt er daarna met die dieren? Met name in het buitenland worden ze vaak gewoon op straat gedumpt of letterlijk in de vuilnisbak gemikt.

Zelf ben ik al een aantal jaren – in samenwerking met diverse plaatselijke kattenorganisaties – actief bezig om het aantal zwerfkatten op het Canarische eilandje Lanzarote te verminderen. Met speciale vangkooien vangen we zwerfkatten en brengen die naar de dierenarts voor sterilisatie. Na een paar dagen gaan ze terug naar de plek waar we ze gepakt hebben. Dat dit makkelijker klinkt dan het is, kunt u in mijn roman ‘Poeslief’ lezen.

Stichting Dierenhulp zonder Grenzen doet geweldig goed werk voor de zwerfdieren over de hele wereld en ik vind het fijn om als ambassadrice mijn steentje bij te dragen.

Volg Anita op social media