Skip to main content

Energieke Pico houdt van spelen met een voetbal en van heerlijk los rennen, hij luistert dan goed en komt snel terug als dat wordt gevraagd. Hij wil het iedereen graag naar de zin maken, geniet van zijn wandelingen met de vrijwilligers van Little Friends Lefkas en doet dat prima aan de lijn, hij is wel sterk. Hij is mensgericht, houdt ervan om te knuffelen en is leergierig. Pico is de grappenmaker binnen de groep van volwassen honden op de opvang, hij probeert ze altijd uit te dagen voor een “wie niet weg is, is gezien” spelletje en vindt het heerlijk om hard te rennen en achterna gezeten te worden. Nou ja zoals u wel begrijpt, speelt Pico graag met de andere honden op de opvang. Als er katten voorbij komen, geeft hij daar weinig aandacht aan. Hij doet het prima in de auto.
Pico is, toen hij 4 a 5 maanden oud was, gedumpt op een strand en werd gevonden door toeristen die hulp vroegen aan Little Friends Lefkas. Vlak nadat Pico werd gevonden, heeft hij, tijdelijk, bij iemand in huis gewoond. Hij genoot toen van een warme mand en was ook zindelijk. Helaas kon hij daar niet blijven en woont hij nu alweer een tijd in de opvang. Pico is simpelweg een heerlijke, vrolijke hond, die nog niets weet van het echte leven buiten de opvang. Hij zal dat nog moeten leren. Daarom zoeken wij voor Pico een actieve familie, met oudere kinderen (omdat Pico een sterke jongen is), of een actief stel (want Pico heeft veel energie), die bereid is Pico alle tijd en liefde te geven die hij, misschien, nodig heeft bij het wennen aan dat fijne huiselijke leven. Een tuin waar hij kan ravotten, is noodzakelijk. Een andere hond is geen probleem, dan heeft Pico een speelmaatje.
Pico weegt 29 kilo en is 54 cm schouderhoogte. Pico is gecastreerd en, uiteraard, gechipt en gevaccineerd. Toen hij gecastreerd werd, testte hij negatief op de Middellandse Zee ziekten.
De vrijwilligers van Little Friends Lefkas snappen eigenlijk niet dat Pico nog niet opgevallen is en geadopteerd. Zij hopen zo dat hij nu eindelijk wel wordt gezien, zodat er voor hem uitzicht is op een vertrek uit de opvang. Little Friends Lefkas zal hem dan, zover als mogelijk, klaar te stomen voor dat vertrek en voor zijn nieuwe leven. Hij is klaar voor een comfortabel, huiselijk leven en kijkt er naar uit om er samen met zijn eigen familie op uit te gaan en actief bezig te zijn. Bent u dat lieve actieve baasje dat Pico helemaal ziet zitten en hem die tijd en liefde te geven die hij, misschien, nodig heeft? Wordt zijn droom eindelijk werkelijkheid? Pico kan niet wachten om u te ontmoeten en eindelijk in een eigen warme mand terecht te komen! Alstublieft hij verdient het zo!

Geboortedatum: 31-10-2020 ( Geschat )
Herkomst: Lefkas

Wilt u meer informatie? Heeft u belangstelling?

Aangezien het erg belangrijk is dat er een passende match is tussen een gezin/persoon en de adoptiehond of -kat hanteren wij een adoptieprocedure. Enerzijds betreft dit een uitgebreide vragenlijst/telefonische intake, anderzijds een huisbezoek op afspraak. Zodoende krijgen wij wederzijds alle benodigde informatie om een adoptie te doen slagen.

U kunt via deze link een formulier invullen https://www.dierenhulpzondergrenzen.com/adoptieformulier/

Of u kunt bellen voor meer informatie met een medewerkster van onze telefoondienst

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op