Ierissos

Wij werden gevraagd te helpen in Ierissos ( Chalkidiki )  door een ouder echtpaar dat al meer dan 10 jaar voor  zwervertjes zorgt.  Ierissos is de hoofdstad van het gemeentelijke district Aristoteles in het zuidoosten van Chalkidiki. De stad ligt op 124 kilometer van Thessaloniki.

Er is geen officieel asiel voor zwerfhonden in het gebied, dus zorgen Evgenia en haar man voor ze in hun huurhuis. Ze hebben een huurhuis met een grote tuin aan zee, de reddingshonden brengen het grootste deel van de dag buiten door, maar als het regent komen ze allemaal naar binnen, ’s nachts slapen ze ook binnen. Aangezien ze op dit moment voor 14 honden zorgen, kun je je voorstellen hoe moeilijk het is, gezien de leeftijd van het echtpaar en het gebrek aan middelen.

Evgenia, haar man en de honden hebben al 3 winters  doorgebracht in het huis om voor de honden te zorgen, zonder elektriciteit of gasverwarming, met alleen een energiegenerator en een houtkachel. Zij zijn niet in staat om betaalde hulp of vrijwilligers te krijgen om te helpen. Ze wonen vlakbij een bosgebied waar wolven en jakhalzen rondlopen. Een roedel van hen heeft één van de kleinere geredde honden aangevallen en ze heeft heel lang in de dierenkliniek gelegen.  Zij hebben hulp nodig bij de adoptie van honden, sommigen verblijven al sinds 2020-2021 in Ierissos.

De honden hebben het over het algemeen naar hun zin, ze gaan in alle seizoenen zwemmen in de zee, ze hebben de ruimte om te zwerven en op onderzoek uit te gaan, en ’s nachts een warme ruimte, maar voor het echtpaas wordt het steeds moeilijker en ze kunnen zo niet veel langer doorgaan.

Evgenia en haar man zijn pleeggezin voor de gemeente Ierissos, de honden staan geregistreerd bij de lokale overheid, hoewel zij geen ondersteuning bieden en geen eigen opvang hebben.  Het wordt alleen erg moeilijk voor hen omdat ze al ouder zijn  en gezondheidsproblemen hebben. Ze wonen op ongeveer 8 kilometer afstand van het  dorp Ierissos, aan zee.

Ze willen zo graag dat hun honden geadopteerd kunnen worden, maar ook willen wij proberen te financieel te helpen, samen…..

Dieren in de opvang

Foto’s en video’s van dit project