Huelva

De stad Huelva, gelegen in de gelijknamige provincie Huelva, ligt in het zuiden van Spanje, in Andalucía. Het zwerfdierenprobleem is hartverscheurend groot in Andalucía. De plaatselijke Spaanse stichtingen doen wat ze kunnen om de dieren te helpen, maar zoals altijd zijn er meer dieren in nood dan dat er plaatsen vrij zijn bij de opvangadressen en asielen.

Stichting dierenhulp JoLi is één van de stichtingen die hun best doen om dieren te helpen. De honden die zij kunnen helpen worden ondergebracht bij betaalde opvangadressen, in de verblijven van andere kleine stichtingen. Deze verblijven zijn gevestigd bij de woonhuizen van deze kleine stichtingen. Dus ook ´s nachts zitten de dieren niet alleen. Het geld wat er voor de opvang van de honden betaald wordt gebruiken de andere stichtingen ook om hun eigen dieren mee te onderhouden of openstaande schulden bij de dierenarts af te lossen. Met de hulp van een dier van JoLi worden zo dus niet alleen de dieren van JoLi, maar ook de dieren van een paar andere kleine stichtingen gesteund.

Stichting JoLi heeft momenteel (oktober 2017) 19 honden en 4 katten onder hun hoede. Zij hebben het financieel erg zwaar om het hoofd boven water te kunnen houden, iets wat voor de stichting erg zorgwekkend is want er is continu een “waslijst” met honden die nog op straat zwerven en ook dringend een goed onderkomen nodig hebben voordat ze aangereden worden, er door buurtbewoners de gemeente wordt gebeld om ze af te laten voeren naar het dodingstation, of door een andere gruwelijke oorzaak van het leven worden beroofd.  Deze honden krijgen van JoLi eten op straat, zodat ze in ieder geval niet van de honger om zullen komen. Zij moeten noodgedwongen op straat zien te overleven met het voer van JoLi totdat JoLi de (financiële) mogelijkheid heeft ze bij één van de opvangadressen onder te brengen.

JoLi heeft hulp nodig. Zij kunnen pipetjes Advantix, Stronghold en Advocate gebruiken voor de honden die reeds in opvang zijn. Ook ontwormingstabletten en dekens komen altijd van pas. Zo ook voer (brokjes) voor de zwervers op straat. Maar wat JoLi vooral nodig heeft is geld. Geld om de opvangkosten en dierenartsrekeningen te kunnen betalen, zodat zij door kunnen gaan met het redden van de arme dieren die het zo hard nodig hebben.

Want verdient niet elk dier een veilig onderkomen?

Dieren in de opvang

Foto’s en video’s van dit project