Shanghai

Jaren geleden heeft DZG honden, en de mensen die hen redden, geholpen in Shanghai ( China ). Echter door Covid was dit niet meer mogelijk. Nu zijn wij opnieuw gevraagd te helpen.

Shanghai is een geweldige plaats om te wonen maar sociaal gezien draait er veel om “status”. Een pure rashond kost geld en staat “hoger” in aanzien dan de lokale mix hondjes. Lokale adopties gaan tergend traag, maar met behulp van vrienden en familie op het “thuisfront” vonden ze enkele warme families in het buitenland voor de hondjes die geen kans maken in Shanghai

“Ze” zijn zes vrienden die al vele jaren in Shanghai wonen en werken. Zij genieten van de drukte en opwinding van het leven in een bruisende en steeds groeiende stad als Shanghai. Maar als echte dierenliefhebbers kunnen ze ook niet voorbij gaan aan het groeiende aantal straathonden in nood.

Ze zijn kleinschalig begonnen, op eigen kosten, één hond tegelijk. Maar toen kregen ze het verschrikkelijke nieuws dat één van de beste asielen in Shanghai gedwongen werd te sluiten. Veel asielen in Shanghai hebben moeite om te overleven door klachten van buren en stijgende huurprijzen. Ze worden gedwongen om ver buiten Shanghai te verhuizen of zelfs te sluiten. Katherine’s opvangcentrum kampte met hetzelfde probleem. Ze houdt zielsveel van haar dieren en offert veel van haar tijd, geld en energie op. Alle dieren hebben een slecht en triest verleden, maar ze neemt ze zonder vragen te stellen op.

Veel dieren worden in dierenwinkels verkocht. De meeste mensen hebben geen idee wat de zorg inhoudt  voor het aangekochte dier en vaak wordt het dier  deze ergens gedumpt zodat hun bazen van het ‘probleem’ af zijn. Het is triest, maar gewoon de waarheid. Steeds meer zuivere rassen worden ook gedumpt. Ze belanden in hondenasielen, politiebureaus en als ze geluk hebben in asielen die ze veilig houden.

Met de hulp van geweldige vrijwilligers uit binnen- en buitenland zijn ze er tot nu toe in geslaagd om een thuis te vinden voor veel honden. Ze hebben een aantal perfecte adoptanten gevonden in Shanghai, maar helaas is de vraag veel kleiner dan het aanbod. Sommige honden hebben geen kans om ooit het asiel te verlaten. Dus ze zijn altijd op zoek naar adoptiegezinnen in het buitenland

Om huisdieren vanuit China naar Europa te brengen, hebben ze 4 maanden nodig om aan de voorgeschreven invoereisen te voldoen, Inenting tegen hondsdolheid, bloedtesten, gezondheidscontrole enz.) Exporteren is een enorm project en ze kunnen alle hulp goed gebruiken.

Hoewel de honden de beste zorg krijgen, zou geen enkele hond ooit in een asiel moeten blijven. De vrienden in Shanghai hebben honden zien opbloeien tot lieve schoonheden nadat ze het asiel hadden verlaten. Er is niets dat meer troost biedt dan een liefdevol thuis. Ben je klaar om te adopteren?

Let’s take them all home!

Dieren in de opvang

Foto’s en video’s van dit project