Op 1 April 2011 werd de Stichting AKIRA opgericht aan de Costa Blanca in Spanje (AKIRA betekent slim/intelligent in het Japans). In de omgeving van Teulada & Moraira en Benissa zijn er veel straathonden, maar daar was geen asiel. De dichtstbijzijnde asiels bevonden zich in Denia, Javea en Calpe, echter daar mogen ze geen honden van buitenaf aannemen. De honden werden voorheen via een organisatie in Alicante, `Brigade Azul (blauwe brigade)’, opgehaald en naar Alicante gebracht. Wat er daar met ze gebeurde weet niemand, er doen zich wel diverse verhalen de ronde, die niet allemaal even rooskleurig zijn. Het was dus een absolute noodzaak om ook in deze omgeving een asiel te starten waar deze viervoeters een tweede kans krijgen om een goed thuis te vinden.

Er vonden diverse gesprekken plaats met de burgemeesters van Teulada & Moraira en Benissa. Maar Spanje zou Spanje niet zijn als door de bureaucratie alles niet onwijs lang op zich zou laten wachten. Gelukkig zaten de vrijwilligers niet stil. Honden werden gered en in de kennels van een dierenarts ondergebracht, vanuit waar nieuwe onderkomens voor ze werd gezocht.

De burgemeesters waren het er uiteindelijk over eens dat er een asiel zou kunnen worden gebouwd op het industrieterrein La Pedrera in Benissa. In oktober 2013 werd dat stuk land door het stadhuis van Benissa aan AKIRA geschonken. Er werd een overeenkomst (Convenio) getekend en een architect gevonden die al eerder een asiel had gebouwd. Na veel bureaucratie kreeg AKIRA in november 2014 dan eindelijk toestemming om met de graafwerkzaamheden te beginnen, dat in februari 2015 klaar was. Eind maart 2015 werd de definitieve bouwvergunning goedgekeurd om met de bouw te kunnen beginnen en op 25 mei 2015 werden de eerste stenen gelegd.

Op 4 april 2016 was het asiel eindelijk klaar en konden de deuren worden geopend, wat was iedereen blij en trots! Vijf jaren van hard werken werden beloond, de hondjes hadden eindelijk een veilig onderkomen!

AKIRA heeft tot op heden honderden straathonden gered en herplaatst in Spanje, Nederland, Duitsland en Engeland. Het AKIRA-team hoopt van harte op steun vanuit Nederland. DZG heeft al jarenlang met een vrijwilliger van de stichting samengewerkt, deze samenwerking berust op een heel goeie vertrouwensband.

Help AKIRA om de straathonden van Teulada & Moraira en Benissa een 2e kans te bieden! Helpt u Dierenhulp zonder Grenzen dit asiel te steunen ? Uw gift kunt u storten op SNS Bank NL12 SNSB 0928 2718 03 t.n.v. St. Dierenhulp zonder Grenzen te Valthermond o.v.v. Akira.

Dieren in de opvang

Foto’s en video’s van dit project