The Let’s be S.M.A.R.T. (Successfully Managing Animal Rights Today ) organisatie is gevestigd in New York City en bevordert het bewustzijn en voorlichting over het welzijn van een dier. Het verhaal begint in 2006, toen Julie Kelley besloot haar jarenlange passie voor dierenwelzijn na te streven en de Let’s be S.M.A.R.T., een non-profit organisatie, oprichtte. Vanaf het begin wijdt de organisatie haar middelen aan tot het vergroten van het bewustzijn van de mens voor de verantwoordelijkheid voor dieren, hun welzijn, het bieden van bescherming en het overdragen van die positieve energie aan iedereen. Om de dieren aanzienlijk te laten profiteren, promoot de organisatie de humane behandeling van dieren De Let’s be S.M.A.R.T. organisatie en haar Griekse campagne werd oorspronkelijk opgericht met de bedoeling over dieren te onderwijzen en om het bewustzijn over hun rechten, welzijn en zorg te vergroten als een positieve oplossing voor de zwerfdierenproblematiek in Griekenland. Uiteindelijk, omdat ze zoveel uitdagende situaties van zwerfdieren ervoeren, konden zij de dieren niet de rug toekeren en besloten om ook een reddingcentrum te creëren. Zij startten de opvang in 2011 op een kleine locatie en tegenwoordig hebben ze een zeer mooi, modern en zeer schoon groot huis van 300m2 gelegen in de regio van Athene, Attika, gunstig gelegen ten opzichte van de luchthaven van Athene. De door hen geredde katten leven vrij in het huis en hebben veel voorzieningen om zich comfortabel te voelen, inclusief beveiligde balkons voor frisse lucht, een dak waar ze op kunnen rondlopen als ze dat willen, kattenbomen, speelgoed, veel ruimte boven en beneden een kattenbak kamer.

Let’s be S.M.A.R.T. werkt ook samen met een wereldwijd vrijwilligersprogramma, “Workaway” en zij vinden het een eer om vrijwilligers van over de hele wereld te kunnen ontvangen die willen helpen in de opvang. De organisatie wil eenhuiselijke omgeving bieden voor de geredde katten, veel liefde geven, zodat katten goed gesocialiseerd zijn en gemakkelijker kunnen worden geïntegreerd in een nieuw thuis voor altijd. De katten slapen op de bedden met de vrijwilligers en er is een geweldig toegewijd team om voor het welzijn van de katten te zorgen. De katten krijgen medische verzorging en worden regelmatig door een plaatselijke dierenarts onder die ter plekke komt.

Om kinderen vanaf jonge leeftijd bewust te maken van het belang van dieren en hun empathie en nieuwsgierigheid te cultiveren, organiseert S.M.A.R.T. ook kinderevenementen in het opvangcentrum waar de kinderen katten ontmoeten en mee kunnen spelen. Ook biedt de organisatie kinderen educatief materiaal en in 2018 hebben ze het SMART Kids Team-programma opgezet om kinderen te betrekken om de straten in Griekenland een betere plek voor de zwerfdieren te maken.

Dieren in de opvang

Foto’s en video’s van dit project