Skip to main content

Misschien herinnert u zich Cesar en zijn geschiedenis nog wel. Hij zwierf al lange tijd op straat rond, samen met een groep andere honden, in de buurt van een Chinees restaurant in het Andalusische dorp Cartaya. Op 1 april 2016 kreeg het leven van Cesar en 4 van zijn maatjes een rampzalige wending. De honden werden ingesloten in het speeltuintje wat bij het restaurant hoort, en daarna werd de gemeente ingeschakeld om ze naar het dodingstation te brengen. Er werd een actie opgestart om Cesar en zijn vrienden weer uit het dodingstation te halen, maar helaas moeten er altijd een paar weken overheen gaan voordat de honden wettelijk vrij gegeven mogen worden om uit het dodingstation gehaald te worden, en Cesar moest zelfs nog langer blijven want er was een aanklacht tegen hem ingediend waarvan eerst uitgezocht moest worden of dat die gegrond was voordat ze konden besluiten hem te laten gaan. Toen eindelijk de dag aanbrak dat Cesar uit het dodingstation mocht vertrekken was het al 29 april, en er was meteen duidelijk hoeveel geestelijke schade hem was aangericht. Zijn ogen straalden angst en onzekerheid uit, zijn vacht was dof en hij had enorm veel gewicht verloren. Hij begreep niet waaraan hij het verdiend had om daar zo lang te hebben moeten verblijven. Cesar werd naar een kennel gebracht die beheerd wordt door een man die enorm ervaren is met honden met gedragsproblemen, met welke reden dan ook. De onzekerheid en angst die Cesar had zorgde er voor dat hij onberekenbaar was geworden. De man vermoed dat Cesar geslagen of mishandeld is geweest. Vooral in een hok gaan zorgde ervoor dat hij in paniek raakte. Iets in zijn verleden moet daar aanleiding toe gegeven hebben. Cesar beschermde zichzelf door zich agressief op te stellen in voor hem angstaanjagende posities. Er werd aan gewerkt om Cesar weer vertrouwen te laten winnen, Cesar moest weten dat niet alles en iedereen tegen hem was en hem kwaad wilde doen. Het ging al snel beter met Cesar. Later in 2016 werd hij geadopteerd in Duitsland. Omdat Cesar een enorme rugzak op heeft was het uiterst belangrijk dat er een aantal zaken dringend in acht moesten worden genomen. Één van die zaken was, en is, dat Cesar bij eerste kennismakingen altijd een muilkorf op moet hebben. Hij is ermee vertrouwt geraakt dat hij soms een muilkorf op moet en laat het toe als deze rustig om en af wordt gedaan. Door de vertrouwdheid van de muilkorf ontspant hij zich in nieuwe (voor hem angstaanjagende) situaties, en zodra hij ontspannen is, weet dat er niets te vrezen valt, kan de muilkorf met kalmte af worden gedaan. Dit, en nog wat zaken, waren voor Cesar heel belangrijk om zijn adoptie te laten slagen. Maar helaas werden een aantal van de zaken in de wind geslagen en ging het niet goed met Cesar. Hij verloor zijn vertrouwen en werd weer onberekenbaar. Er werd besloten Cesar terug naar Spanje te sturen waar de hondentrainer opnieuw in zijn kennel met hem is gaan werken om zijn angsten en onzekerheden wederom te overwinnen. Er zijn inmiddels weer wat maanden verstreken, en het gaat weer stukken beter met mooie Cesar. Hij is er weer aan toe om geadopteerd te worden. Maar buiten de muilkorf zijn er nog 2 zaken die altijd in acht dienen te worden genomen.

Cesar heeft altijd voor zijn eten op moeten komen en heeft daardoor behoorlijke baknijd. Zijn eten dient voor hem neer gezet te worden in een ruimte waar hij alleen kan eten. En hij moet dan ook echt met rust gelaten worden tot zijn bak leeg is. En waar ook absoluut mee rekening gehouden moet worden is dat Cesar nooit zelf benaderd moet worden, maar dat het contact van hem af moet komen. Hij moet zelf naar je toe komen, hij moet zelf de momenten bepalen wanneer hij daaraan toe is. Deze 3 zaken zijn uiterst belangrijk voor Cesar en als deze in de wind worden geslagen dan verliest hij zijn vertrouwen. Cesar is dus niet zomaar een hond. Maar toch willen we hem graag een kans geven, dat is wel het minste wat hij verdient heeft na alles wat hij al mee heeft moeten maken, al hetgeen wat mensen hem hebben aangedaan. Cesar mag alleen maar geplaatst worden bij mensen met veel ervaring met honden die er zich van bewust zijn dat ze zich absoluut aan “de regels” moeten houden. Cesar kan het beste in een rustige omgeving geplaatst worden, met zo weinig mogelijk prikkels. Een grote tuin zou geweldig voor hem zijn. Cesar kan beter niet bij kinderen geplaatst worden.

Cesar is al gecastreerd en negatief getest op Leishmania, Ehrlichia en Filaria.

Ras: overig
Leeftijd: 1-5-2014 (geschat)
Herkomst: Huelva – Spanje

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op