Cadela Carlota & Company is een non-profit organisatie, opgericht in 2008, in Lagos, Algarve (Portugal), door Paula do Carmo, de huidige voorzitter van het bestuur. Carlota was één van Paula’s honden, een jonge Rhodesian Ridgeback kruising, die op een dag werd vermist. Gelukkig hoorde Paula later dat Carlota was gevonden en dat ze was meegenomen naar het lokale gemeentelijk asiel. Toen Paula Carlota ging halen zag ze de slechte omstandigheden en hokken in dit asiel voor de zielige dakloze honden. De reutjes werden samen met teefjes in een hok gezet en honden liepen los in een achtertuin waar geen schaduw of een plek was om comfortabel te leggen. Paula do Carmo besloot om hier iets aan te doen en zo werd dus de eerste Animal Rescue Association opgericht in Lagos, genaamd Carlota and Company. Company staat voor haar vrienden in het asiel. Het belangrijkste doel is deze ongelukkige honden te helpen om comfortabel te kunnen leven, terwijl een nieuw, fijn leven met een eigen familie gezocht wordt. Binnen een jaar kregen ze een protocol van de gemeentelijke diensten toegewezen.

Cadela Carlota is geschikt voor de opvang van ongeveer 90 honden en 40 katten, zij hebben een grote kennel voor de honden op slechts een paar kilometer van Lagos, onlangs is de bouw van 12 hokken gerealiseerd, helaas nodig omdat het aantal zwerfhonden ook blijft stijgen.

Er zijn senioren, volwassen en jonge honden, en ook puppy’s. Volgens de afspraken in het protocol met de gemeente is de organisatie verplicht alle puppy’s op te nemen die in het gemeentelijk asiel komen. Zij hebben zich hiermee verplicht voor de puppy’s te zorgen en een thuis voor hen te vinden. Een aantal van de aanwezige honden in het asiel zijn ( nog ) niet klaar voor adoptie, de organisatie geeft ook onderdak aan roedels die niet gewend zijn te leven in de maatschappij en andere honden zijn nog te verlegen of te bang om zelfs dichtbij mensen te komen. Allemaal zijn ze even lief, en er zijn veel lieve, aanhankelijke, mooie en minder mooie honden en katten die wachten op een veilig en warm thuis.

Foto’s en video’s van dit project