Skip to main content

Açude dat stuw betekent in het Portugees heeft deze naam niet voor niets gekregen. Hij is de stuwende kracht achter zichzelf en het feit dat hij nog leeft. Het is een knokkertje geweest met een hele sterke wil om te leven.
Açude is een reu van ongeveer 1,5 jaar oud en is ergens in de struiken door een wandelaar gevonden. Hij zat vol met teken, beter gezegd het waren meer teken dan een hond. Açude is in erg slechte toestand opgenomen in het dierenziekenhuis. Helaas was 1 van zijn poten niet meer te redden maar hij redt zich prima met de 3 poten die hij nog over heeft. Op tekenziekte na is Açude op alle andere voorkomende hondenziektes negatief getest. Hij is behandeld voor de tekenziekte, dit is bij honden volledig te genezen en na de behandeling test hij ook daarop negatief.
We hebben Açude in dit lastige traject waarbij hij meer dood dan levend binnenkwam dan ook heel goed leren kennen. Hij is een erg lieve hond, die enthousiast en weer levendig is. Hij heeft er zin in, zin in een verder onbezorgd leven waarin hij zijn liefde aan u kan geven. Hij zal het met de 3 poten moeten doen maar dat is zoals te zien in een video geen enkel probleem. Açude vertoont geen sociale problemen, hij is sociaal met mensen en kinderen, en heeft geen merkbaar trauma opgelopen. Hij is enthousiast, vrolijk en luistert goed.
Op dit moment is Açude nog niet gecastreerd maar dat gebeurt op korte termijn. In eerste instantie was echter prioriteit hem weer een gezonde hond te maken en te laten herstellen en dat is gelukt.
Wij hopen samen met Açude dat iemand hem de kans wil geven op een verder heel mooi leven. In Portugal hebben dit soort honden, zwartharig en 3 poten, weinig tot geen vooruitzichten een huisje te vinden. Hij is er echter helemaal klaar voor en heeft er zin in zijn liefde en vrolijkheid aan mensen te mogen geven. Zijn schofthoogte is ca. 50cm.

Geboortedatum: – (geschat) 02-01-2023
Herkomst: Rio Maior
Verblijft momenteel op: Portugal

 

 

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op