Skip to main content

Samara heeft droevige ogen. Zij was de laatste Mooper die een naam kreeg en ik heb met verschillende namen gespeeld voordat Samara bleef hangen.
Ten eerste omdat ze makkelijker stil blijft liggen dan de anderen, zodat het makkelijk is om foto’s van haar te maken, en ten tweede omdat haar droevige ogen haar altijd een schattige blik geven, wat ze ook aan het doen is. Ze is uniek in de groep in die zin dat als de anderen aan het spelen zijn of aan het dweilen zijn, ze meestal in haar eentje in het gras ligt te slapen of voor zich uit staart in haar existentiële crisis.
Ze houdt ervan om vastgehouden te worden en valt vrij snel in slaap in je armen. Haar vacht is superzacht en fluweelachtig. Minder speels dan de anderen, maar als ze dat doet geniet ze er echt van, ze heeft een beetje haar eigenaardigheden en ik zie haar gelukkig in een rustig huis zonder al te veel chaos, gewoon veel liefde, van één of velen.

Het verhaal van de Moopers – Het gaat om 6 puppy´s , geboren bij een zwerfmoeder .
Maanden geleden belde een jonge man geen inwoner van het eiland, zijn werk bracht hem naar Zakynthos. Hij belde onze collega´s met een vraag. Hij vroeg zich af hoe hij hulp kon vinden voor 12 honden! Na een paar maanden op het eiland gewoond te hebben realiseerde hij zich al snel dat de roedel honden die hij dagelijks vrij zag rondlopen van huis tot huis, geen eigen honden waren maar eigenlijk wat zij noemen zwerfhonden. Het is een kleine buurt net boven de hoofdstad en de roedel is goed bekend in de omgeving, veel mensen voeden hen en ze zijn niet in direct gevaar. Toch is er behoefte aan sterilisatie , vaccinatie en ontworming. De jonge man helpt hen gelukkig al. Hij bracht drie honden naar de dierenarts, helaas werd bij een teefje Leishmania vastgesteld. Ze was niet in slechte conditie, maar moet behandeld worden.
De moeder van de pups is een niet makkelijk geval, ze is te verlegen om haar te vangen. Zoals je begrijpt is het een voortdurende inspanning om proberen hen te helpen De mama is bevallen van zes prachtige onschuldige pups. Deze jongeman nam ze allemaal mee naar huis toen de moeder stopte met voeden. Hij zorgt voor hen allemaal en doet zijn best, ze zijn allemaal rustig en zo mooi , hun mama bezoekt hen dagelijks, ze hangt altijd in de buurt maar is bang om dichter bij de man te komen.
En hier zijn ze dan! We moeten een familie vinden voor de puppy´s voordat ze te oud worden en gaan rondzwerven en uiteindelijk hetzelfde doen als de volwassen honden.
De man die ze heeft opgevangen, kan dit niet op lange termijn doen omdat hij vanwege zijn werk het eiland moet verlaten en het zou verschrikkelijk zijn om ze in een asiel te zien, hij zorgt zo goed voor ze dat het hartverscheurend zou zijn voor de pups.
Laten we ze helpen aan een nieuw thuis.

Geboortedatum ( geschat ): 15-01-2024
Herkomst: Zakynthos
Verblijft momenteel in: Griekenland

 

 

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op