Skip to main content

Rey is helemaal bruin, een beetje grijze highlights op de voorpoten.
Rey (of Rey Rey) is vernoemd naar de zangeres Lana Del Rey. Rey was de favoriet van de aanwonend entoen ze nog heel jong was, waarschijnlijk omdat zij de snelste was die naar je toe rende, zodat je haar natuurlijk als eerste oppakte en verliefd werd op haar zachte vacht. Naarmate ze ouder is geworden, is dit alleen maar meer waar geworden, ze is de grootste Mooper geworden en is altijd de eerste die dingen kan bereiken waar niemand de week ervoor bij kon. Als gevolg daarvan is zij de “leider” of “rebel” van de groep, de eerste die de regels op de proef stelt, of dat nu een nieuw gat in de omheining vinden om uit te ontsnappen of de laatste die weer thuiskomt nadat zij in de olijfgaard is verdwenen. De andere 5 moeten vaak wachten op hun ontbijt of avondeten terwijl de opvang wacht tot Rey Rey komt opdagen.
Rey kauwt graag op alles wat binnen handbereik is ( puppy eigen ) maar meer als gevolg van doorkomende tandjes (niet agressief) en heeft haar hele lieve momenten en onschuldige ogen die alles vergeeflijk maken. Rey wordt rustig van een lekkere massage achter de oren, rug of buik, als ze er maar eerst om vraagt. Ze houdt er niet van om tegen haar zin op de rug gelegd te worden. Ze zou perfect zijn voor een gezin met meerdere kinderen die haar veel aandacht kunnen geven, Rey heeft veel energie. Er is altijd wel iets te doen, maar meestal is het Rey.

Het verhaal van de Moopers – Het gaat om 6 puppy´s , geboren bij een zwerfmoeder .
Maanden geleden belde een jonge man geen inwoner van het eiland, zijn werk bracht hem naar Zakynthos. Hij belde onze collega´s met een vraag. Hij vroeg zich af hoe hij hulp kon vinden voor 12 honden! Na een paar maanden op het eiland gewoond te hebben realiseerde hij zich al snel dat de roedel honden die hij dagelijks vrij zag rondlopen van huis tot huis, geen eigen honden waren maar eigenlijk wat zij noemen zwerfhonden. Het is een kleine buurt net boven de hoofdstad en de roedel is goed bekend in de omgeving, veel mensen voeden hen en ze zijn niet in direct gevaar. Toch is er behoefte aan sterilisatie , vaccinatie en ontworming. De jonge man helpt hen gelukkig al. Hij bracht drie honden naar de dierenarts, helaas werd bij een teefje Leishmania vastgesteld. Ze was niet in slechte conditie, maar moet behandeld worden.
De moeder van de pups is een niet makkelijk geval, ze is te verlegen om haar te vangen. Zoals je begrijpt is het een voortdurende inspanning om proberen hen te helpen De mama is bevallen van zes prachtige onschuldige pups. Deze jongeman nam ze allemaal mee naar huis toen de moeder stopte met voeden. Hij zorgt voor hen allemaal en doet zijn best, ze zijn allemaal rustig en zo mooi , hun mama bezoekt hen dagelijks, ze hangt altijd in de buurt maar is bang om dichter bij de man te komen.
En hier zijn we dan! We moeten een familie vinden voor de puppy´s voordat ze te oud worden en gaan rondzwerven en uiteindelijk hetzelfde doen als de volwassen honden. De man die ze heeft opgevangen, kan dit niet op lange termijn doen omdat hij vanwege zijn werk het eiland moet verlaten en het zou verschrikkelijk zijn om ze in een asiel te zien, hij zorgt zo goed voor ze dat het hartverscheurend zou zijn voor de pups.

Geboortedatum ( geschat ): 15-01-2024
Herkomst: Zakynthos
Verblijft momenteel in: Griekenland

 

 

 

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op