Skip to main content

Jasper is bruin/wit, herkenbaar aan een bruine streep langs de linkerkant. Jasper is vernoemd naar de Amerikaanse schilder Jasper Johns, omdat hij een bruine vlek op zijn zij heeft die lijkt op een willekeurige penseelstreek, en Jasper Johns is mijn favoriete kunstenaar. Hij is de kleinste Mooper en degene die altijd voor de deur ligt als ik die op elk moment van de dag open doe. Hij hunkert naar knuffels en buikmassages en wordt jaloers als ik die aan anderen geef. Hij probeert ze dan weg te pikken door zijn lichaam in de weg te leggen.
Hij vindt het heerlijk om als een baby vastgehouden en gewiegd te worden en hoewel hij de kleinste van de groep is, heeft hij geleerd om goed voor zichzelf te zorgen, speelt niet het slachtoffer en laat zich niet pesten, is trots als hij iets bereikt heeft. Hij heeft de slimheid om dingen te “verstoppen” voor later, zoals een speeltje of een gestolen stuk eten dat te groot voor hem is om in één keer op te eten. Hij zou perfect passen bij een alleenstaande die hem veel aandacht geeft. Helemaal trouw, één van de eersten die naar zijn naam leerde te luisteren en komt als je hem roept. Blijft altijd heel dicht bij mijn voeten, ik kan het aantal keren niet tellen dat ik per ongeluk op zijn staart ben gaan staan, maar hij vergeeft het me elke keer weer. Jasper Jasper, lieve lieve Jasper.

Het verhaal van de Moopers – Het gaat om 6 puppy´s , geboren bij een zwerfmoeder .
Maanden geleden belde een jonge man geen inwoner van het eiland, zijn werk bracht hem naar Zakynthos. Hij belde onze collega´s met een vraag. Hij vroeg zich af hoe hij hulp kon vinden voor 12 honden! Na een paar maanden op het eiland gewoond te hebben realiseerde hij zich al snel dat de roedel honden die hij dagelijks vrij zag rondlopen van huis tot huis, geen eigen honden waren maar eigenlijk wat zij noemen zwerfhonden. Het is een kleine buurt net boven de hoofdstad en de roedel is goed bekend in de omgeving, veel mensen voeden hen en ze zijn niet in direct gevaar. Toch is er behoefte aan sterilisatie , vaccinatie en ontworming. De jonge man helpt hen gelukkig al. Hij bracht drie honden naar de dierenarts, helaas werd bij een teefje Leishmania vastgesteld. Ze was niet in slechte conditie, maar moet behandeld worden.
De moeder van de pups is een niet makkelijk geval, ze is te verlegen om haar te vangen. Zoals je begrijpt is het een voortdurende inspanning om proberen hen te helpen De mama is bevallen van zes prachtige onschuldige pups. Deze jongeman nam ze allemaal mee naar huis toen de moeder stopte met voeden. Hij zorgt voor hen allemaal en doet zijn best, ze zijn allemaal rustig en zo mooi , hun mama bezoekt hen dagelijks, ze hangt altijd in de buurt maar is bang om dichter bij de man te komen.
En hier zijn ze dan! We moeten een familie vinden voor de puppy´s voordat ze te oud worden en gaan rondzwerven en uiteindelijk hetzelfde doen als de volwassen honden.
De man die ze heeft opgevangen, kan dit niet op lange termijn doen omdat hij vanwege zijn werk het eiland moet verlaten en het zou verschrikkelijk zijn om ze in een asiel te zien, hij zorgt zo goed voor ze dat het hartverscheurend zou zijn voor de pups.
Laten we ze helpen aan een nieuw thuis.

 

Geboortedatum ( geschat ): 15-01-2024
Herkomst: Zakynthos
Verblijft momenteel in: Griekenland

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op