Skip to main content

Arnita is herkenbaar aan bruine hartvorm aan de linkerkant. We dachten dat Arnita een reu was en noemden “hem” Arni omdat “hij” een hartvormige bruine vlek op zijn zij heeft. Toen ik me realiseerde dat “hij” een zij was, veranderde ik de naam in Arnita, maar ik noemde haar nog steeds Arni of Arni Marni Farni. Ze is heel slim maar subtiel, niet de eerste om iets nieuws te proberen, een nieuw persoon te begroeten of met een speeltje te spelen, maar als ze eenmaal weet dat het veilig is, is ze vaak snel aan het “winnen” en blijft ze staan tot de perfecte gelegenheid zich voordoet. Ze is erg avontuurlijk en een “man’s beste vriend” type hond.
Ik zie haar in een gezin met kinderen die haar meeneemt op wandelingen en uitstapjes in de natuur, en haar leren hoe ze een bal moet apporteren (ik ben hier niet in geslaagd!). Naarmate ze ouder wordt, wordt ze ook steeds schattiger, met haar ogen en neus als een stripdier. Wie is een goede hond? Arni is een brave hond
Het verhaal van de Moopers – Het gaat om 6 puppy´s , geboren bij een zwerfmoeder .
Maanden geleden belde een jonge man geen inwoner van het eiland, zijn werk bracht hem naar Zakynthos. Hij belde onze collega´s met een vraag. Hij vroeg zich af hoe hij hulp kon vinden voor 12 honden! Na een paar maanden op het eiland gewoond te hebben realiseerde hij zich al snel dat de roedel honden die hij dagelijks vrij zag rondlopen van huis tot huis, geen eigen honden waren maar eigenlijk wat zij noemen zwerfhonden. Het is een kleine buurt net boven de hoofdstad en de roedel is goed bekend in de omgeving, veel mensen voeden hen en ze zijn niet in direct gevaar. Toch is er behoefte aan sterilisatie , vaccinatie en ontworming. De jonge man helpt hen gelukkig al. Hij bracht drie honden naar de dierenarts, helaas werd bij een teefje Leishmania vastgesteld. Ze was niet in slechte conditie, maar moet behandeld worden.
De moeder van de pups is een niet makkelijk geval, ze is te verlegen om haar te vangen. Zoals je begrijpt is het een voortdurende inspanning om proberen hen te helpen De mama is bevallen van zes prachtige onschuldige pups. Deze jongeman nam ze allemaal mee naar huis toen de moeder stopte met voeden. Hij zorgt voor hen allemaal en doet zijn best, ze zijn allemaal rustig en zo mooi , hun mama bezoekt hen dagelijks, ze hangt altijd in de buurt maar is bang om dichter bij de man te komen.
En hier zijn ze dan! We moeten een familie vinden voor de puppy´s voordat ze te oud worden en gaan rondzwerven en uiteindelijk hetzelfde doen als de volwassen honden.
De man die ze heeft opgevangen, kan dit niet op lange termijn doen omdat hij vanwege zijn werk het eiland moet verlaten en het zou verschrikkelijk zijn om ze in een asiel te zien, hij zorgt zo goed voor ze dat het hartverscheurend zou zijn voor de pups.
Laten we ze helpen aan een nieuw thuis.

Geboortedatum ( geschat ): 15-01-2024
Herkomst: Zakynthos
Verblijft momenteel in: Griekenland

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op