Skip to main content

Hieronder het verhaal van zijn redster.

Ik heb Poseidon begin december 2023 gered in Athene. Hij was 4 maanden oud en ziek met ogen die bijna dichtvielen door de infectie. Ik nam hem mee naar de dierenarts voor behandeling. Zijn hoornvlies is licht aangetast, maar hij ziet nu zonder problemen. Dat kun je zien op de foto’s. Hij is nu 6 maanden oud, vriendelijk, bereid om te vertrouwen, erg nieuwsgierig en erg speels. Hij hoeft niet de hele tijd geaaid te worden, maar heeft wel af en toe speeltijd en aandacht nodig.
In het begin kan hij wat verlegen zijn, maar als hij je eenmaal kent, zal hij je vertrouwen. Hij houdt van verstoppertje spelen en geniet van de interactie met zijn mensen. Hij is slim, niet agressief en ik denk dat hij menselijke gevoelens begrijpt. Hij heeft een zachte stem en spint. Ik heb geprobeerd om hem in Athene te laten adopteren, maar de cultuur is niet gunstig. Daarom heb ik besloten hem mee te nemen naar NL. Ik wil een permanent thuis voor hem vinden waar hij nooit meer hoeft te verhuizen en zich opnieuw hoeft aan te passen. Hij was heel geduldig met alle veranderingen en tijdens de vlucht. Ik heb hem nog niet gecastreerd omdat hij te jong was. Hij is Fiv en Felv negatief. Hij heeft een paspoort en hij heeft een combinatievaccin gehad. Ik geef de voorkeur aan een verantwoorde adoptie omdat ik hem moeilijk terug kan nemen als ik vanuit Griekenland werk en ik wil niet dat hij in een asiel terechtkomt. Maar dat kan wel als ik hier ben.
Het liefst zoek ik een gezin met kinderen met een ruim huis dat hem liefde geeft en veel speeltijd en ruimte om rond te rennen en zich te verstoppen, maar ook een persoon met een stabiele basis die tijd heeft om met hem te spelen zou OK zijn.
Hij is nu 7 maanden oud. Hij had griepverschijnselen en de dierenarts vertelde me dat hij een moeilijke start in zijn leven heeft gehad en dat hij misschien een beetje vatbaar is voor verkoudheden en griepjes totdat hij 1 jaar is, gewoon om zijn organisme te versterken. Hij is echter geen ziekelijke kat en hij is erg sterk en een vechter. Hij heeft goed gevochten bij de dierenarts, maar hij laat mij met hem doen wat ik wil en zoekt ’s nachts mijn troost.

Geschatte geboortedatum: 02-08-2023
Herkomst: Athene
Verblijft momenteel in: Nederland

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op