Skip to main content

“Tok tok, kukelekuu. Mijn naam is Póvoas. Ik ben een robuuste reu van bijna 3 jaar. Waarom ik dan toch tok tok en kukelekuu zeg? Dat zal ik u nu uit de veren doen. Oh nee, uit de doeken. Zo’n 1,5 jaar geleden lag ik heerlijk een tukkie te doen. Word ik me daar toch plotseling gewekt door een meneer. Hij vroeg me wat ik in zijn kippenhok deed. Nou, een tukkie meneer! Die meneer vertelde dat hij al een poosje de indruk had dat hij een passant had in zijn kippenhok. Nou dat klopte, want ik sliep wel vaker daar. Was heerlijk rustig daar tussen de dames kippen en mijnheer de haan, beter dan op straat. De meneer snapte het maar vond het toch geen goed idee. Zo ben ik in het asiel terecht gekomen waar ik nu al 1,5 jaar verblijf. Ik heb de hoop nog niet opgegeven een echt huis te vinden waar ik een tukkie kan doen in de toekomst.
Ik ben een lieve energieke reu. Graag ga ik er samen met mijn baasjes op uit voor een wandeling. Ik moet wel eerlijk bekennen dat ik beter luister naar mannen dan naar vrouwen. Ik kan prima met de dames hoor maar misschien omdat ik in het kippenhok heb geslapen, dat ik niet altijd even goed naar dames luister en de grens nog wel eens op wil zoeken als ik aan de lijn loop. Oh trouwens, kuikens, kinderen vind ik dus ook leuk, net zoals ik goed met andere honden samen kan. Word ik uw haantje? Ik verheug me er op!”
Póvoas is ca. 46 cm. hoog en gewicht ongeveer 18 kg.

Geschatte geboortedatum: 02-12-2020
Herkomst: Rio Maior
Verblijft momenteel in: Portugal

 

 

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op