Skip to main content

Bukitsa & Robi, twee van de vele puppies van de Parnitha berg…
Elke zomer werkt Maria bij de brandweer als extra medewerker om de bossen te bewaken. Op één van de patrouilles met de brandweerwagen zag zij voor het eerst de 8 puppy’s op de berg in de buurt van een hoofdweg zonder water of voedsel. Maria had geen ruimte om ze onder te brengen, dus ging ze elke dag water en voedsel voor ze halen en zocht overal naar een plek voor ze, zelfs in een dierenhotel dat zwerfdieren accepteert. Na de eerste bosbrand in de buurt van de Parnitha berg vond ze met hulp van andere vrijwilligers een dierenhotel in de gemeente Keratea, maar in die tijd stierven 3 van de puppy’s door passerende auto’s. De puppy’s waren erg bang en het was erg moeilijk om ze te vinden.
Het lukte om 4 te vangen. De pups werden naar een dierenhotel gebracht, daar beleefden ze de verschrikking van een brand voor de tweede keer, want de berg waarop het hotel staat, brandde af en alle honden en katten werden naar de tijdelijke noodvoorziening van Dog Voice gebracht.
Na de brand keerden ze terug naar het dierenhotel. Twee van deze puppy’s vonden hun forever homes en nu is de laatste Boukitsa in huis bij Maria met nog een zwerfpup, haar eigen 3 honden en zwerfkatten!!!
Bukitsa is een lief en verlegen meisje vol liefde en een grote behoefte aan liefkozingen en knuffels. Ze is NIET agressief maar voorzichtig met mensen. Ze heeft tijd en lekkers nodig om zich op haar gemak te voelen bij nieuwe mensen, maar als je haar vertrouwen hebt gewonnen, is ze een vrolijke en speelse puppy. Ze is vriendelijk met honden en katten. Ze is gestrest door de nieuwe (voor haar) harde geluiden van de stad, maar in de paar dagen dat ze Maria is, is ze daar al heel snel overheen. Ze wandelen in de buurt van drukke wegen en als ze ergens stress van krijgt, gaat ze gewoon zitten en observeert ze. Ze is heel slim en behulpzaam. Thuis is ze heel rustig. Toen haar broer wegliep werkte ze perfect mee toen ze hem achterna renden en zonder enige training wees ze de weg toen we hem kwijt waren. Zij kan met katten leven. Bukitsa is gesteriliseerd.

Geschatte geboortedatum: 15-02-2023
Verblijft momenteel in: Griekenland

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op