Skip to main content

Agapi leefde als zwerfkat tot ze problemen kreeg met haar tanden en mond. Haar hele leven leefde ze in angst en verstopte ze zich onder auto’s. Dus werd ze binnen gebracht voor behandeling en veiligheid. Ze kiest ervoor om op de grond te slapen, ondanks alle kattenkussens en kattenmandjes die beschikbaar zijn in het pleeggezin.
Ze is een lieve en zorgzame kat met mensen, wil alleen geen andere katten door haar angst voor alles behalve mensen. Ze raakt gestrest en valt aan. Ze heeft nog nooit een persoon aangevallen, maar als er een kat langs haar loopt en een persoon aait haar op dat moment dan kan ze krabben. De opvang denkt dat het komt door alle pesterijen die ze van andere katten heeft gehad toen ze op straat was. Ze houdt van hoge plaatsen en kleine dingen naar beneden gooien. Agapi is dol op aaitjes over haar hoofd. Ze raakt enorm gestrest als ze van omgeving verandert.
Haar redder was een oudere vrouw die haar moest afstaan omdat ze haar niet meer kon houden vanwege haar eigen gezondheidsproblemen. Toen Agapi van omgeving veranderde had ze 4 dagen nodig om te ontspannen en te beginnen met eten vanwege alle katten in het appartement. Het is dus belangrijk om in een stressvrije omgeving geadopteerd te worden.
Agapi’s staart heeft aan het einde geen haar. Ze gebruikt haar staart normaal en heeft er geen last van. Dierenartsen denken dat het door stress komt.
FIV-FeLV-Giardia test was negatief. Haar gebit is volledig getrokken. Agapi heeft auto-immuun stomatitis, die af en toe wordt veroorzaakt door de stress van het leven met andere katten in het pleeggezin. Ze heeft dus een stressvrije omgeving nodig voor haar laatste jaren. Dit betekent dat er geen andere dieren mogen zijn in haar directe omgeving.
Agapi is gesteriliseerd.

Geschatte geboortedatum: 01-06-2016
Herkomst: Athene
Verblijft momenteel in: Griekenland

 

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op