Skip to main content

Orion leefde als zwerver bij het hoofdvoedingsstation in Varkiza met zijn moeder en twee broers Cookie en Brownie. Onze collega’s voeden en verzorgen de katten daar dagelijks, maar waren verrast toen we op een dag een wond ontdekten op Orion’s staart. Helaas heeft een andere kat hem waarschijnlijk gebeten en is er een abces ontstaan op zijn staart. Ze hebben hem gevangen en naar de dierenarts gebracht om hem te onderzoeken en schoon te maken. De dierenarts heeft een röntgenfoto gemaakt en ze waren blij te zien dat het goed was en dat er geen breuk in zijn staart zat. De dierenarts verbond zijn staart en gaf hem antibiotica! Orion werd  ontslagen uit de kliniek en hij werd naar het kattenhuis gebracht op 21.2.22 om goed voor hem te kunnen zorgen. Hij is nu helemaal genezen en zijn staart is weer helemaal normaal!

Orion is in het begin verlegen maar met de tijd wordt hij een heel lieve, knuffelige kat. Hij kan snel bang of timide worden en zal dan in een klein holletje kruipen en zijn hoofd verbergen zodat ze hem niet kunnen zien. Hij heeft nog nooit naar iemand gesist of aangevallen. Zodra hij zich veilig en geliefd voelt verandert hij in een lieve jonge kater die alleen maar genegenheid wil. Hij kan ook bang zijn voor harde geluiden of plotselinge bewegingen om hem heen, maar als je hem op een rustige manier benadert is hij helemaal ok!

Orion is erg speels en speelt graag met andere katten maar heeft tijd nodig om zich open te stellen en zich veilig te voelen in een nieuwe omgeving. Hij is super slim want hij is de enige kat in het kattenhuis die uitgevonden heeft hoe de deur naar het terras open moet. Hij is gewend om buiten te zijn dus hij krijgt het voor elkaar om de deur open te maken en een paar uur op het terras te gaan genieten van de frisse lucht en de zon! Orion houdt van goede krabpalen en slaapt graag op hogere plaatsen in huis. Hij is erg vriendelijk tegen alle andere katten en kittens, behalve een dame genaamd Ata! Er is geen specifieke reden voor, ze zijn gewoon niet zo’n goede vrienden!!! Orion is een grote jongen met twee mooie ronde ogen die iedereen die hem ontmoet voor zich wint. We zijn er zeker van dat Orion een geweldige vriend zal zijn en in een rustige omgeving met mensen die hem onvoorwaardelijke liefde geven maar hem ook de tijd geven zal hij zich openstellen en zijn persoonlijkheid laten stralen!

Fiv -Felv-Fip test 21/02/2022 FeLV-Fiv negatief en FIP 1/200

Fecale testen 21/02/2022 negatief

 

Geboortedatum: 03-04-2020  ( Geschat )
Herkomst: Attica

 

Wilt u meer informatie? Heeft u belangstelling?

 

Aangezien het erg belangrijk is dat er een passende match is tussen een gezin/persoon en de adoptiehond of -kat hanteren wij een adoptieprocedure. Enerzijds betreft dit een uitgebreide vragenlijst/telefonische intake, anderzijds een huisbezoek op afspraak. Zodoende krijgen wij wederzijds alle benodigde informatie om een adoptie te doen slagen.

 

U kunt via deze link een formulier invullen https://www.dierenhulpzondergrenzen.com/adoptieformulier/

 

Of u kunt bellen voor meer informatie met een medewerkster van onze telefoondienst

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op