Skip to main content

Dias is één van de honden, die onverzorgd achter dreigden te blijven in een zwaar verwaarloosd shelter nabij Athene, toen de beheerster van het shelter in de herfst van 2021 ongeneeslijk ziek werd opgenomen in een verpleeghuis. Sindsdien wordt het (opgeknapte) shelter draaiende gehouden door enkele dierenvrienden en worden de kosten daarvan gedekt door een actieve Atheense rescuer. Ook bracht zij enkele honden, waaronder Apollo en Dias, over naar een betaald pension, hopend dat na hun adoptie een volgend groepje zal kunnen worden overgeplaatst. De toekomst van de dieren in het shelter en het pension is en blijft immers erg onzeker, des te meer nu deze rescuer sinds februari’22 met een hersenbloeding in het ziekenhuis ligt en geen inkomen meer heeft. We houden ons hart vast, want wanneer voeding en medische kosten voor de honden niet meer kunnen worden betaald, wacht hen de straat of het gemeente-asiel, dat helaas geen beste reputatie heeft

Gelukkig zijn de hartenbrekers Apollo en Dias zich daar niet van bewust. Ze leven bij de dag en genieten van de goede verzorging en menselijke aandacht die ze nu krijgen. Liefst zijn ze samen natuurlijk, want vanwege de erbarmelijke omstandigheden in de shelter, waar ze voorheen (waarschijnlijk vanaf puppy) hebben doorgebracht, zijn ze nog wel wat onzeker en bedachtzaam t.o.v. mensen, die ze nog niet goed kennen. De broers kunnen goed overweg met de andere honden en reageren niet op de katten, waar ze tijdens de wandeling langs komen.
Dias is gezond. Hij is behandeld tegen ehrlichia en krijgt vanwege een lage leishmania titer (1/100) nog allopurinol. Hij gecastreerd. Zijn schofthoogte is ca. 54 cm.
Geboortedatum: 01-08-2018 ( Geschat ) Herkomst: Athene

Wilt u meer informatie? Heeft u belangstelling?

Aangezien het erg belangrijk is dat er een passende match is tussen een gezin/persoon en de adoptiehond of -kat hanteren wij een adoptieprocedure. Enerzijds betreft dit een uitgebreide vragenlijst/telefonische intake, anderzijds een huisbezoek op afspraak. Zodoende krijgen wij wederzijds alle benodigde informatie om een adoptie te doen slagen.
U kunt via deze link een formulier invullen https://www.dierenhulpzondergrenzen.com/adoptieformulier/
Of u kunt bellen voor meer informatie met een medewerkster van onze telefoondienst

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op