Skip to main content

Apollo en zijn broer Dias dreigden onverzorgd achter te blijven in een zwaar verwaarloosde shelter nabij Athene, toen de beheerster van de shelter in de herfst van 2021 ongeneeslijk ziek werd opgenomen in een verpleeghuis. Sindsdien wordt de (opgeknapte) shelter draaiende gehouden door enkele dierenvrienden en werden de kosten daarvan grotendeels gedekt door een actieve Atheense rescuer. Ook bracht zij enkele honden, waaronder Apollo en Dias over naar een betaald pension, hopend op snelle adoptie van deze hartenbrekers, waardoor weer een plekje vrij zou komen voor een volgend noodgeval. De toekomst van de dieren in de shelter en het pension is en blijft immers erg onzeker, des te meer nu deze rescuer sinds februari’22 zelf met een hersenbloeding in het ziekenhuis ligt en geen inkomen meer heeft waarmee de kosten voor de honden kunnen worden gedekt.
We houden ons hart vast, want wanneer voeding en medische kosten voor de honden niet meer kunnen worden betaald, wacht hen de straat of het gemeente-asiel, dat helaas geen beste reputatie heeft.
Gelukkig zijn de hartenbrekers Apollo en Dias zich daar niet van bewust. Ze leven bij de dag en genieten van de goede verzorging en menselijke aandacht die ze nu krijgen. Liefst zijn ze samen natuurlijk, want vanwege de erbarmelijke omstandigheden in de shelter, waar ze voorheen (waarschijnlijk vanaf puppy) hebben doorgebracht, zijn ze nog wel wat onzeker en bedachtzaam t.o.v. mensen, die ze nog niet goed kennen.
De broers kunnen goed overweg met de andere honden en reageren niet op de katten, waar ze tijdens de wandeling langs komen. Apollo moet nog wennen aan de riem, die vindt hij nog eng. Alleen op de terugweg naar zijn verblijf zet hij er flink en relaxed de pas in. Apollo is gezond. Hij is behandeld tegen ehrlichia en krijgt vanwege een lage leishmania titer (1/100) nog allopurinol. Hij is gesteriliseerd. Zijn schofthoogte is ca. 50 cm.

Geboortedatum: 01-08-2018 ( Geschat )

Herkomst: Athene

Wilt u meer informatie? Heeft u belangstelling?

Aangezien het erg belangrijk is dat er een passende match is tussen een gezin/persoon en de adoptiehond of -kat hanteren wij een adoptieprocedure. Enerzijds betreft dit een uitgebreide vragenlijst/telefonische intake, anderzijds een huisbezoek op afspraak. Zodoende krijgen wij wederzijds alle benodigde informatie om een adoptie te doen slagen.
U kunt via deze link een formulier invullen https://www.dierenhulpzondergrenzen.com/adoptieformulier/
Of u kunt bellen voor meer informatie met een medewerkster van onze telefoondienst

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op