Skip to main content

Oktober 2021, laat in de nacht kreeg één van de vrijwilligers op Zakynthos een zeer verontrustend telefoontje. Een grote hond was buiten op het erf van een huis, in een dorp in het noorden van het eiland. De familie was erg overstuur en ze waren bang voor de hond.
De vrijwilliger vroeg of de hond agressief was, maar ze blijven maar zeggen: “kom haar maar halen, ze is te groot, we zijn bang.” De vrijwilliger begreep dat het een noodgeval was, ook al was het niet duidelijk met woorden, de arme hond werd ernstig in haar leven bedreigd. Dus een team van vrijwilligers kwam samen en ging ter plaatse om de hond te redden…
En zo ontmoetten ze Lena voor het eerst, een grote dame met pijn, bang en gedesoriënteerd en blijkbaar weg van wat ze tot nu toe als thuis kende . Maar agressief, beslist niet Ze kwam onmiddellijk naar de vrijwilligers toe alsof ze om hulp vroeg. Het was duidelijk dat ze gezondheidsproblemen had en binnen de volgende dagen werd dat bevestigd; ze heeft Leishmania .
Ze begonnen met medicatie en ze gereageerde prima op de behandeling, ze kwam aan in gewicht. Deze senior weegt nu ongeveer 45 tot 50 kilo.
Een prachtige hond, ze weten absoluut niets over haar achtergrond. Zelfs van een hond die zich zo onderscheidt door haar grootte, lijkt niemand te weten wie de eigenaar was. We kunnen alleen maar aannemen dat ze haar in de steek hebben gelaten vanwege haar  Leishmania. Een ziekte die behandeld kan worden en een hond kan hiermee oud worden.
Lena is een aanhankelijke hond , ze kan nog vele jaren leven maar niet in een shelter. Ze is niet jong, niet pluizig, maar groot. Wij raden een gezin af met kleine kinderen, kleine honden en katten af.
Maar ze is wat ze is, een wonder, de beste metgezel voor mensen en we willen zo haar graag een thuis geven.
Het filmpje is gemaakt na de nacht dat zij gered is.

Geboortedatum: 10-06-2011 (geschat)
Herkomst: Zakynthos

Wilt u meer informatie? Heeft u belangstelling?
Aangezien het erg belangrijk is dat er een passende match is tussen een gezin/persoon en de adoptiehond of -kat hanteren wij een adoptieprocedure. Enerzijds betreft dit een uitgebreide vragenlijst/telefonische intake, anderzijds een huisbezoek op afspraak. Zodoende krijgen wij wederzijds alle benodigde informatie om een adoptie te doen slagen.
U kunt via deze link een formulier invullen https://www.dierenhulpzondergrenzen.com/adoptieformulier/

Of u kunt bellen voor meer informatie met een medewerkster van onze telefoondienst

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op