Skip to main content
In memoriam

Vaarwel Asta

Asta werd als jonge hond door haar “baasje” in het dodingstation achtergelaten waar ze vergaten hem te laten tekenen voor afstand, en dat terwijl ze gechipt was. Door laksheid van de dierenarts van het dodingstation kon ze vanwege die chip niet door dierenredders uit het dodingstation gered worden en verbleef ze er jaren en kreeg er zelfs tot drie keer toe pups. Toen ze haar derde nestje kreeg kon ze eindelijk uit die hel bevrijd worden. Maar nog steeds hield de ellende niet op voor Asta. Ze viel en brak haar pootje en moest een operatie ondergaan. Toen ze daar volledig van was hersteld werd ze naar een asiel in Portugal gebracht waar ze een grote ren tot haar beschikking had samen met nog twee teefjes. Asta was een lieve prinses en genoot van de aandacht die de vrijwilligers haar gaven. Het enige wat haar nog ontbrak was een familie. Helaas sloeg in de nacht van 23 maart het noodlot toe. Een paar honden van een andere ren wisten een gat in de omheining te maken en vielen Asta aan. De volgende ochtend werd ze heel zwaar gewond aangetroffen. Asta heeft 5 dagen in een dierenartskliniek voor haar leven gevochten, maar de wonden waren te groot en ontstoken, en Asta had zoveel pijn dat ze zelfs niet wilde eten. Op vrijdag 28 maart werd Asta in overleg met de dierenarts van haar pijn verlost. Lieve Asta, die haar leven lang moest strijden tegen het onrecht en de wreedheid van de mens. Het leven was haar schijnbaar niet gegund. Rust zacht lieve Asta. Je bent nu weer herenigd met je kindjes, voor altijd.