Skip to main content

Hoeveel pech kan een hond hebben in haar korte leventje? Op straat geboren en getogen, gered door onze Atheense collega Vicky en op haar kosten ondergebracht in een shelter. Daar tot ieders verbazing een nestje van 5 pups ter wereld gebracht, terwijl ze zelf nog een pup van net 12 maanden was. Het tij leek gekeerd toen Fiora in Nederland werd geadopteerd. Nog geen 8 maanden heeft haar geluk geduurd, want toen moest ze ‘wegens omstandigheden’ weer terug naar de stichting en werd ze door een vrijwilligster opgevangen. Helaas was ze inmiddels doodziek vanwege een verwaarloosde leishmania, waardoor haar nieren ernstig waren beschadigd. Fiora en haar opvangster vochten voor haar leven, maar helaas heeft ze het niet gered. De nieren waren te ernstig beschadigd en Fiora ging zienderogen achteruit. Ondanks alle medische en liefdevolle verzorging werd ze steeds zwakker en zieker. Op 21 juli 2015 om half zes in de middag is ze ingeslapen