Skip to main content

Stan zwierf in maart 2017 op straat rond. Hij had een ketting om zijn hals en was duidelijk op zoek naar genegenheid. Hij liep met elke voorbijganger mee, hopend op wat aandacht, hopend om zo een nieuw baasje te vinden… Want Stan was duidelijk in de steek gelaten, als vuil op straat gedumpt.

Het vooruitzicht voor de lieve senior Stan werd nog veel slechter toen mensen begonnen te klagen over zijn aanwezigheid. Stan werd meegenomen door de politie en naar de ´bewaarplaats´ van de plaatselijke gemeente gebracht, van waaruit hij een paar dagen later opgehaald zou worden om naar het dodingstation gebracht te worden.

Zover kwam het gelukkig niet. Een dierenvriend heeft de politie benaderd om Stan uit de bewaarplaats te kunnen halen. Stan werd ondergebracht bij een opvangfamilie, waar hij samen met een grote roedel honden leefde. Na te zijn onderzocht bij de dierenarts bleek Stan wat gezondheidproblemen te hebben. Hij had leishmania en lichte artrose. En later kreeg hij ook een epilepsie aanval. Desondanks zijn gezondheidsproblemen kon Stan met medicatie een normaal leven leiden.

Stan had een zeer bijzondere plaats in de roedel. Hij ontfermde zich o.a. over een onzekere hond die bij de opvang kwam, en gaf een vaderrol aan een kleine pup.

Langzaam ging Stan zijn gezondheid achteruit. Maar desondanks alles kon Stan nog steeds genieten van het leven.

Eind september ging het zo slecht met Stan dat de enige juiste beslissing was om Stan voor eeuwig te laten rusten. Op 30 september 2019 is Stan vredig ingeslapen.

Rust zacht mooie lieve man.