Skip to main content

Wij kregen Shano eind dec. 2014 via DZG. Hij kwam uit Spanje en had al een leventje achter zich, waarin hij bang was geworden voor allerlei mensen en dingen, maar toch ook heel erg lief en aanhankelijk, We moesten Shano eigenlijk alles nog leren toen we hem kregen, maar hij pakte de dingen heel snel op en werd ook minder angstig. Hij was heel energiek en we gingen dan ook enorm veel met hem wandelen. Zo ontdekte hij allerlei nieuwe werelden, bossen, weilanden, waterplassen, waar overal spannende andere dieren te ontdekken waren: ganzen, konijnen, schapen, noem maar op.Ook vond hij een vriendinnetje,Indi, een andere hond die we vaak tegenkwamen. Heerlijk hoe die twee met elkaar rondtolden. We namen Shano ook altijd mee als we naar een natuurhuisje gingen, bijna altijd in de Achterhoek(we zijn allebei AOW-ers). Daar ontdekte hij het bestaan van eekhoorntjes, waar hij zo achteraan wilde de boom in. Het verbaasde ons hoe vanzelfsprekend hij in treinen en bussen stapte, ging liggen en meereisde alsof hij nooit anders gedaan had.

Shano werd de lieveling van bijna alle bewoners van de serviceflat in Arnhem waar we wonen. Dat we al na 3 jaar en 8 maanden afscheid van hem moesten nemen (hij had nierfalen) was een enorme klap voor ons . In elk geval weten we wel zeker, dat we hem een fijne tijd hebben kunnen geven.

We zullen ons lieve maatje voor altijd in ons hart meedragen.

Corry en Leo Leegwater   Arnhem.