Skip to main content
In memoriam

Pipo (Chico)

We willen jullie laten weten dat we afgelopen maandag 7 december 2020 onze lieve Pipo (Chicho) na dik 15 jaar intense vriendschap hebben moeten laten inslapen.

Hij is haast 17 jaar geworden. Pipo werd destijds hals over de kop door jullie opgehaald uit Sevilla. Dat moest omdat de burgemeester de shelter daar wilde opdoeken en alle honden zouden worden ingeslapen.

Jullie zijn toen hals over de kop naar Spanje gegaan om daar alle hondjes op te halen. Wij werden op een dag geheel onverwachts gebeld dat we Pipo in IJmuiden konden ophalen. We waren toen net een weekendje weg bij vrienden in Limburg. Toen we in IJmuiden aankwamen was Pipo zo vreselijk blij dat hij met ons mee naar huis mocht. We zijn op de weg naar huis langs de dierenwinkel gegaan om een mooi mandje en spulletjes voor hem te kopen. Hij slaakte echt een zucht van verlichting toen hij bij ons thuis in dat mandje kon liggen en hij voelde zich meteen geborgen en veilig. Hij heeft de eerste week bij ons enkel geslapen, opgerold in een klein bolletje, zo uitgeput was hij. Hij was ook wat angstig en voorzichtig in het begin, maar later werd hij echt een stoere vent die zich niet op zijn kop liet zitten door andere honden.

We hebben in al die jaren heel veel liefde van hem gekregen en hij van ons. Hij was ons beste en liefste maatje. We hielden zoveel van hem en hij heeft ook van al onze vrienden de harten gestolen. Pipo was echt een ontzettend intelligent, lief en empathisch hondje en heeft voor veel vreugde in ons leven gezorgd.

Hij had al een paar jaar chronisch nierfalen, echter met de juiste voeding bleef hij tot 2 weken geleden heel kwiek. We zijn 20 november zelfs nog een weekendje naar de Veluwe geweest.

Daar hebben we lekker gewandeld in de bossen en erg genoten met ons drietjes. De week erna werd Pipo ineens heel ziek en in de afgelopen 1,5 week ging hij zo hard achteruit, dat we de vreselijk beslissing hebben moeten nemen om hem in te laten slapen. We hebben er heel erg verdriet van en we missen hem enorm, maar we koesteren de mooie tijd die we met hem hebben gehad. We willen iedereen van DZG ontzettend bedanken dat jullie ervoor hebben gezorgd dat we Pipo in ons leven kregen. Het werk dat jullie doen is zeer waardevol!

Liefs,
Seb en Mara