Skip to main content

Op woensdag 17 juli 2019 hebben we onze lieve Doras moeten laten gaan. Ze is 14,5 jaar geworden. Het is allemaal heel snel gegaan. Toen we maandag 15 juli terugkwamen van vakantie en we je ophaalden bij mijn moeder, bleek je verhoging te hebben. Je ogen stonden ook anders dan anders. Toch was je heel erg blij ons te zien en ging graag mee naar je vertrouwde thuis. Je at en dronk nog goed en ging nog graag mee voor een avondwandeling. De volgende ochtend was het mis. Je kwam niet omhoog uit je mand en toen we je rechtop zetten, zakte je door je achterpoten. We zijn direct naar de dierenarts gegaan en daar bleek je koorts te hebben door een ontsteking als reactie op een tumor ter grootte van een hand in de liesstreek. Een niet te behandelen tumor. De reflexen van je pootjes werkten niet meer goed. Toch kozen we voor een ontstekingsremmer en antibiotica om te kijken hoe je daar op zou reageren. Afscheid nemen ging te snel. Thuisgekomen hebben we het comfortabel voor je gemaakt op het plekje waar je graag lag. De koorts zakte, maar je was niet meer je oude zelf. Je hief af en toe je kopje of bovenlijf op, maar ging dan snel weer liggen. Lopen ging niet meer en staan was moeilijk voor je. We konden niet anders dan jou te laten gaan. De dierenarts zou de volgende dag thuis komen om jou in te laten slapen. Die nacht ben ik bij je gebleven. Een mooie nacht zo samen, waarin ik je van tijd tot tijd omdraaide, water gaf en veel gekroeld heb. Je keek me met zulke heldere ogen aan. Je bent een lieverd, met een hartje van goud. Je kon zo genieten van de wandelingen naar de kikkerpoel en dan hard rennen over het weiland. Ook sneeuw vond je fantastisch. Ik zal je missen als ik in de tuin werk en jij niet meer naast me ligt in het zonnetje. Je mooie ‘zeehonden’ oogjes en je lekkere hondenluchtje. Je gaat nu naar een plek waar al heel veel Griekse hondenvriendjes naartoe zijn gegaan; Karfas, Mythos en Filippos. Maar ook Loebas en Bantoe.
Ze zullen je allemaal, samen met je oude hondenbaasje Wim, opwachten!
We houden van je! Liselore, André, Pleun, Mareike, Max, Mees, Jurgen, Roos, Sterre en Madelief