Skip to main content

Dierenhulp zonder Grenzen
Internationaal

Voeding

Een hond is een alleseter. Dit wil zeggen dat honden nood hebben aan een evenwichtige voeding, bestaande uit vlees en groenten. Het is niet makkelijk om zelf een evenwichtige voeding samen te stellen voor honden. De gemakkelijkste oplossing is dan ook om commercieel hondenvoer te geven.
De meeste beschikbare voeders hebben de juiste samenstelling om aan alle voedingsbehoeftes van honden te voldoen. Het is dan ook niet nodig om deze voeding aan te vullen met andere dingen.

Het best is om de hond elke dag op hetzelfde tijdstip eten te geven. Honden hebben voldoende aan 1 grote maaltijd of 2 kleine per dag. Het is niet nodig om regelmatig van voeding (ander merk) te veranderen.

Brokken in alle kleuren van de regenboog hebben geen toegevoegde waarde en hebben toegevoegde kleurstoffen. Kies een merk en blijf erbij indien er zich geen problemen voordoen.

De keuze tussen droge brokken of blikvoer hangt af van de eigenaar. Droge brokken zijn beter voor de tanden. De meeste honden vinden blikvoer smakelijker, maar dit kan meer stoelgang geven die de neiging heeft meer te ruiken.

Om problemen te vermijden kan men de hond best voeren nadat de andere leden van het gezin gegeten hebben. In de roedel eten eerst de dieren die hoger in rang staan eten en dan pas de lager in rang.

Geef de hond nooit eten van tafel! Zo leert men de hond bedelen. Indien er restjes overblijven die men aan de hond wil geven, wacht dan tot de rest van het gezin gedaan heeft met eten.

Er moet steeds voldoende vers water beschikbaar zijn. Een hond die droogvoer krijgt zal meer water drinken dan een hond op blikvoer. (Bron: yahwoof)