Saved Souls Foundation

Saved Souls Animal Sanctuary is in 2010 opgericht door Gabriela Leonhard. Het asiel bevindt zich in Ban Kok Gnam in de provincie Khon Kaen, in het noordoosten van Thailand

Momenteel zorgen zij voor 434 honden en 87 katten, maar terwijl jij dit leest zal het aantal omhoog zijn gegaan. Hiervan zijn  60 honden die met een beperking moeten leven. Meestal werden ze geslagen of aangevallen met messen en ernstig verminkt. SSF wil vooral deze dieren een nieuw, liefdevol thuis geven, het leven op straat in Thailand is voor hen onmogelijk.  Blinde honden hebben ook huizen nodig omdat ze nooit een leven op straat  zouden overleven. De stichting in Thailand is afhankelijk van donaties. Zonder deze steun zullen ze geen nieuwe plekken kunnen vinden voor nog meer hulpeloze, verwaarloosde dieren.

Het verhaal van oprichter Gabriela Leonhard : Ik geloof dat elk dier het recht heeft om te leven! Ik heb mijn leven gewijd aan het redden van zoveel mogelijk zielen! Mijn liefde voor dieren begon als peuter. Nadat ik Zwitserland verliet in 2007, begon een nieuwe fase van mijn leven met het werken met en voor dieren.  Thailand heeft vele gezichten, maar de meest trieste zijn die van de dieren.

Van 2007 tot 2010 woonde ik in Pattaya, waar ik geleidelijk verlaten, geslagen, lijdende dieren redde en ze een nieuw liefdevol thuis gaf. Ongeveer 100 honden werden verplaatst naar Khon Kaen in 2010, waar we begonnen met de bouw van het asiel. Ik wijd mijn leven aan hulpeloze straathonden en -katten. Het lijden hier ter plaatse in Thailand is groot, maar helaas is er weinig hulp van de staat.  Sinds 2017 is Saved Souls Foundation een in Thailand geregistreerde NGO. Wij geloven in het bieden van de beste levenskwaliteit voor al onze dieren. We koken elke dag vers voedsel voor ze. SSF is gespecialiseerd in het opvangen van gehandicapte en verlamde honden. Waar andere asielen ze zouden laten inslapen, geloven wij dat ze het recht hebben op een gelukkig leven vol liefde en vreugde. Wij zorgen voor honden en katten die elders geen plek zouden hebben.  Al onze honden zijn gesteriliseerd en gevaccineerd. We voeren ook regelmatig sterilisatiecampagnes uit om de honden en katten die op straat leven te steriliseren. Alleen zo kunnen we ongewenst nageslacht voorkomen. Onze zwemtherapieën zijn erg belangrijk, vooral voor de gehandicapte honden.”

De organisatie heeft  maandelijks 300.000 tot 400.000 Thailand Baht (THB ) /€ 10.260 euro nodig. Helaas bereiken ze dit doel vaak niet.

  • Salarissen  150.000 THB  / € 3.863
  • Voer 70.000-80.000 THB/ € 1.800/€ 2.060
  • Mediche kosten  89000 THB / €2.292
  • Onderhoud   14.000 THB / € 360
  • Tweedehands wasmachine  7.000 THB / € 180
  • Schoonmaakmiddelen  11.000THB / € 283
  • Elektriciteit, gas, telefoon, benzine 70.000 THB / € 1.800

De hondenvleeshandel in Thailand – De ervaring van Gabriela Leonhard.

“Elke dag reden er twee pick-ups door de straten. Ik hoorde het van ver, want de chauffeur kondigde met de microfoon aan dat honden geruild konden worden voor plastic containers. Deze mededeling staat nog steeds diep in mijn geheugen gegrift, want het was een absolute verschrikking om elke dag geconfronteerd te worden met honden die op deze manier werden geruild. In 2013 werd de handel in hondenvlees verboden. Een moment voor mij om niet op te geven en te vechten voor de honden.

De eerste honden die we redden van de vleeshandel waren twee gehandicapte honden. Geleidelijk aan brachten we honden van de vleeshandel naar ons toe vanuit verschillende opvangcentra die zo’n 250 tot 300 km verderop lagen. Veel drachtige honden vonden bij ons een nieuw thuis, maar helaas stierven de meeste pups door stress.

Het probleem moet bij de wortel worden aangepakt en de honden moeten worden gecastreerd. Dit is de enige manier om de voorraad te verminderen. Helaas worden honden in dorpen nog steeds opgegeten. Dit zal altijd zo blijven. Door de handel in hondenvlees te stoppen, heeft Thailand een voorbeeld gesteld en eindelijk ook de Animal Welfare Act ingevoerd. Helaas gaat handel toch door. “

Wij kunnen helpen, jij en u ook!

Foto’s en video’s van dit project