Malta - Marsaxlokk

The Island Sanctuary is al meer dan 30 jaar actief en voorziet in de behoeften van zwerf- en verlaten honden op Malta. Het werd oorspronkelijk opgericht en geregistreerd als een liefdadigheidsorganisatie onder de naam Animal Samaritans in 1986 op Manoel Island. 31 augustus 1991 verhuisden de Animal Samaritans naar een meer geschikte en nuttige omgeving en veranderden zij hun naam in The Island Sanctuary.  Het opvangcentrum wordt gesteund door donateurs en heeft een aantal vrijwilligers die hun tijd besteden aan het beheer van het opvangcentrum en het welzijn van de talrijke honden die er verblijven

Helaas kan de sanctuary geen zwerfhonden of in de steek gelaten honden onmiddellijk opnemen, ze hebben helaas een lange wachtlijst.  Het kan enige tijd duren voordat een hond daadwerkelijk wordt toegelaten, maar gelukkig worden velen tijdelijk ondergebracht bij degene die hen vindt.

Alle nieuw aangekomen  honden worden eerst  in “quarantaine” geplaatst, totdat ze door een dierenarts zijn onderzocht en getest op virussen, voordat ze in de hokken  met andere honden worden toegelaten. Alle vaccinaties of medicijnen die nodig zijn voor gewonde of zieke honden worden verstrekt totdat ze weer voldoende gezond zijn.

The Island Sanctuary is een non-profit organisatie, dus om het asiel draaiende te houden is de organisatie afhankelijk van donaties en fondsenwervende activiteiten. Deze inzamelingsacties worden het hele jaar door georganiseerd en helpen om de rekeningen van water en elektriciteit, onderhoud van het gebouw, hondenvoer, medicatie, dierenartsbezoeken en de dagelijkse kosten.

Eén van de doelstellingen is altijd geweest om bewoners van Malta voor te lichten over de betekenis van verantwoordelijk huisdierbezit. Aangezien kinderen de burgers van morgen zijn, hebben ze altijd van de gelegenheid gebruik gemaakt om de liefde voor dieren  door te geven. In 1999 ging een aantal zomerscholen in op de uitnodiging om het opvangcentrum te bezoeken als onderdeel van het zomerprogramma, en sindsdien is de betrokkenheid alleen maar groter geworden.

In 1999 ontving de shelter de eerste leerlingen. Bezoeken aan het opvangcentrum zijn moeilijk te organiseren omdat de honden gestrest kunnen raken als er bezoek komt. De vrijwilligers bezoeken echter graag een school wanneer dat mogelijk is.

Het dierenbewustzijnsprogramma voor scholen ging in augustus 2001 van start. Ene mevrouw Mifsud nodigde een aantal NGO’s uit die betrokken zijn bij het welzijn van dieren (waaronder The Island Sanctuary) om te helpen bij dit project. Uiteindelijk werd Dierendag officieel ingesteld als onderdeel van de schoolkalender, en sindsdien hebben vrijwilligers  vele scholen bezocht en  ervaringen met dieren gedeeld. Het is  bemoedigend  te zien hoe dierenwelzijn deel uitmaakt van het lesprogramma Ethiek!  En om te zien hoe de leerlingen reageerden, hoewel het soms om grote groepen gaat.

Ook deze organisatie op Malta heeft onze hulp gevraagd en wij helpen graag, samen met jou.

Je kan via https://www.geef.nl/nl/actie/dierenhulp-zonder-grenzen-helpt-ook-op-de-dieren-op-malta/donateurs financieel helpen.

Een gift kan ook gedoneerd worden op bankrekening  NL12 SNSB 0928 2718 03 t.n.v. Dierenhulp zonder Grenzen te Valthermond o.v.v. Sanctuary Malta

Dieren in de opvang

No post found

Foto’s en video’s van dit project