Koropi ligt ongeveer 30 kilometer ten zuidoosten van Athene. In deze stad werd een non-profit organisatie opgericht om de dieren in Koropi en omgeving te kunnen redden en helpen, Straycare Koropi. De organisatie bestaat uit 7 vrijwilligers. In hun pogingen om de zwerfdieren van de gemeente Kropia te beschermen en te helpen moesten zij een pand moeten huren van 2.000m², inclusief een huis van 120 m². Zoals eerder vermeld zijn de leden vrijwilligers en werden en worden alle kosten voor de oprichting en de operationele kosten nodig voor de dieren door hen gedragen zonder enige ondersteuning van wie dan ook. Op deze plek verzorgen ze katten en honden in nood.

De vrijwilligers hebben de buitenruimtes van het pand aangepast aan de behoeften van de honden, zodat ze veilig kunnen worden opgevangen. Aan de andere kant van het pand worden de katten in de twee van de in totaal drie beschikbare kamers van het huis geplaatst. De katten zijn op basis van leeftijd over de twee kamers ondergebracht. Elke kattenkamer heeft een buitenruimte die goed is versterkt om te voorkomen dat de dieren ontsnappen. De derde kamer is voor de persoon die verantwoordelijk is voor hun zorg.

Per maand hebben zij veel kosten, alleen aan voer is ongeveer 250 kg nodig voor de katten, voor de honden ongeveer 200 kg. Naast die kosten zijn er natuurlijk ook veel facturen te betalen, o.a. voor de dierenarts.

Dieren in de opvang

No post found

Foto’s en video’s van dit project