Kattenkerkhof

Stichting Dierenhulp zonder Grenzen heeft in de voorgaande jaren meerdere kleinere projecten van voer voorzien, en doet dat nog steeds. Waaronder de katten op het kerkhof Wolski in Warschau ( Polen ). De hulpverleners, die wij met het voer ondersteunen, kunnen niet op de hulp van de overheid rekenen. DZG zorgt dat regelmatig voer besteld wordt/kan worden voor de vrijwilligers uit Warschau die voor de zwerfkatten zorgen op de kerkhoven en vele andere plekken. Iedere dag lopen de vrijwilligers langs deze plekken, sjouwen brokjes, blikjes water en melk voor de katten, die iedere dag op hen wachten. Voor deze mensen is het een ritueel, het maakt niet uit of het zondag of maandag is, winter of zomer. De katten moeten eten, wij mogen hen en de verzorgers niet in steek laten. Dat zijn dikwijls oudere mensen, vaak minder valide, die alles doen om de arme, dakloze katten en honden te helpen.

Er zijn maar liefs ca. 40 katten die volledig op hulp van de mensen aangewezen zijn. Er komen steeds nieuwe katten op het kerkhof, die worden simpelweg door hun baasjes hier gedumpt, dikwijls kleine pasgeboren kittens. Ze worden z.s.m. gecastreerd, om vermeerdering te voorkomen en ook worden nieuwe baasjes voor hen gezocht. Ze worden gevangen en naar een dierenarts gebracht als ze ziek zijn, men zorgt voor het voer… maar ja.. het lijkt een never ending story.

Om dit project te ondersteunen is geld nodig. Dierenarts, voer, castraties, tijdelijke opvang, het verblijf in de dierenklinieken na de castraties of andere chirurgische ingrepen…. het kost veel geld. De vrijwilligers die voor die katten zorgen hebben steun nodig. Ze doen wat ze kunnen om aan het voer voor de katten te komen, ze zoeken sponsoren , de kosten die zich opstapelen kunnen ze gedeeltelijk dekken, ze verkopen zelfgemaakte spulletjes om het geld bij elkaar te schrapen. Er werden nieuwe kattenhokken, helemaal geïsoleerd, gemaakt, waar de katten veilig en in een redelijke warmte kunnen overwinteren. De winters zijn erg koud in Warschau.

Wat die vrijwilligers voor de katten doen is een goed en oh.. zo dankbaar werk.. Alles wat ze ervoor terugkrijgen is het goed gevoel hierover, het gevoel dat de tientallen katten geen honger lijden, dat ze volle buikjes hebben en dat ze het warm hebben. Ze doen dat voor de katten die geen baasje hebben, geen warme kussentjes thuis, geen gevoel van warmte of zekerheid.

Elk bedrag dat u voor dit project overmaakt wordt goed besteed. Het zorgt dat voer gekocht en de dierenartskosten gedekt worden.

Foto’s en video’s van dit project