Faridabad

Faridabad  is de grootste stad van de Indiase deelstaat Haryana. De stad is gelegen in het gelijknamige district Faridabad, direct ten zuiden van de metropool en hoofdstad New Delhi.  Het land heeft meer dan 1,2 miljard inwoners,  Faridabad had in 2018 meer dan 3.5 miljoen inwoners  In 2018 werd Faridabad door de Wereldgezondheidsorganisatie beschouwd als ’s werelds tweede meest vervuilde stad.  Faridabad is de meest bevolkte en grootste stad in de Noord-Indiase deelstaat Haryana. Het is een industrieel centrum. De stad staat bekend  om de productie van henna uit de landbouwsector  In 2020 stond Faridabad op de 10e plaats in de top tien van vuilste steden in India van de Swachh Survekshan Survey. Tot zover de stad Faridabad.

Nu over de dieren in en om de stad, velen hebben hulp nodig.  People For Animals Trust, een NGO, probeert met alle liefde en kracht die ze hebben dieren in nood te helpen. Momenteel helpen ze in Faridabad, Palwal en Hodal.

People For Animals Faridabad is in 2007 opgericht om dieren in nood hulp te bieden.  PFA Faridabad is een geregistreerde Charitable Trust volgens de Indian Trust Act.  PFA voert campagne voor dierenrechten. Zij redden en revalideren  zieke en behoeftige dieren. Zij hebben opvang- en  sterilisatieprogramma’s opgezet en uitgevoerd en geven onderwijsprogramma’s op scholen.

De doelstellingen van People for Animals Faridabad zijn:

 • Het stoppen van het doden van wilde dieren
 • Het stoppen van tentoonstellen van dieren
 • Goed onderwijs over dierenrechten en dierenwelzijn
 • Het creëren van een natuurlijke omgeving voor wilde dieren
 • Het stoppen van afslachten van dieren voor de filmindustrie en in circussen
 • Wetten en rechten voor de bescherming van dieren openbaar te maken
 • Het stoppen van doden  dieren voor geneesmiddelen
 • De ethische behandeling voor dieren bekend te maken
 • Het stoppen van illegale en privé onderzoeken op dieren

Een paar projecten van People for Animals Faridabad zijn:

Animal Ambulance Service

PFA Faridabad brengt verlichting bij lijden van dieren door een ambulance te sturen. Gewonde dieren worden opgehaald en naar de shelter gebracht voor behandeling en in sommige gevallen wordt   behandeling ter plekke gegeven,

ndien noodzakelijk. Dieren die slachtoffer zijn geworden van verkeersongevallen, van mensen of gewond raakten op een andere manier  worden geholpen. De service is 24/7 te bereiken.  Wat de situatie ook is,  medewerkers komen op elk gewenst moment naar elke plek. Daar hebben ze regelmatig geen plaats om grote slachtoffers, bijvoorbeeld koeien, te behandelen. Zij bieden eerste hulp als en wanneer informatie wordt ontvangen en zijn pick-up door een andere organisatie die over de faciliteit beschikt.

Project Summer LifeLine

Project Summer LifeLine wordt sinds 2015 uitgevoerd door de organisatie om hulp en enige troost te bieden aan dakloze dieren in de  meedogenloze zomers in India omdat vijvers en meren uitdrogen. Het gebrek aan schoon drinkwater leidt tot uitdroging en uiteindelijk de dood van duizenden dakloze dieren en vogels in de stad. Hier is een kans om dieren en vogels in de stad op een kleine manier te helpen.

Dagelijks komen alle soorten dieren, zoals koeien, geiten, paarden, ezels, honden en vogels drinken. Wij weten allemaal dat ook voor dieren water een grote levensbehoefte is.

Sterilisaties & Vaccinaties

PFA Faridabad vangt zwerfhonden en steriliseert ze in Aastha Animal Hospital, hierna worden ze weer vrijgelaten op de plek waar zij gevangen zijn, De organisatie vaccineert de gesteriliseerde dieren ook  tegen rabiës.

Project Roti

Onder de naam Project ROTI  gaat  PFA Faridabad twee keer per dag verse “ROTI” ( brood )  brengen naar  verdwaalde, wilde apen in het Aravali-bosgebied. Deze apen gaan op zoek naar eten, zwerven hierdoor op straat en rennen over straat. Velen van hen worden overreden door voertuigen.  Ze worden in de bossen gevoerd.

Gau Sewa Chikitsa Sanstan

Opvang, verzorging en revalidatie voor landbouwdieren.

Trupti Cow Service

Onder deze naam biedt het team voer aan hulpeloze koeien en stieren op straat. Hun missie is om koeien en stieren onder controle te houden om niet van afval te eten.

Aastha Animal Hospital

Opvang van en behandeling voor o.a. honden, katten apen en vogels.

Training en advies

 • Trainingsprogramma’s en advies voor de mensen die willen deelnemen aan de dierenwelzijnsactiviteiten
 • Adviesdiensten voor individuele personen, scholen en autoriteiten die gerelateerd zijn aan dierenwelzijn

De dieren die geholpen moeten worden zijn bijna allemaal slachtoffers van menselijke daden.  Ze worden overgoten met zuur of  teer, bewerkt met scherpe voorwerpen, mishandeld en geslagen.  Ook worden dieren gevonden met grote tumoren, zonder benen, teefjes met dode pups in de baarmoeder. Al deze dieren worden geholpen, en dit zal ook in de toekomst door moeten gaan.

Wilt u helpen?  Stort uw bijdrage dan op SNS Bankrekening NL12SNSB0928271803 t.n.v. St. Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal te Valthermond o.v.v. India.

Of via deze donatielink: https://www.geef.nl/nl/actie/dierenhulp-zonder-grenzen-helpt-in-india/donateurs

Foto’s en video’s van dit project