Animal Care Malta

Zij zijn in 2001 gestart met het voeren en opvangen van straatkatjes in Santa Marija Estate in Mellieha, een dorp in het noorden van Malta. Net in Mellieha komen wonen en de situatie in de omgeving bleek schrijnend te zijn, overal waren hongerige, zieke en zwangere katjes. Zij zijn begonnen met steriliseren, wat een giga klus was want ze hadden op dat moment nog geen hulpmiddelen zoals vangkooien etc. en ieder katje moest met heel veel geduld in een doodgewoon kattendraagmandje gevangen worden maar uiteindelijk is het hen gelukt en hadden ze de kolonie in de omgeving onder controle.

Er kwamen steeds meer katjes bij, deels omdat katjes de weg naar het huis vonden en deels omdat bekend werd dat katjes opgevangen werden en mensen kwamen steeds meer kittens brachten. Ook werden ze vaak voor het huis simpelweg gedumpt. Omdat alles uit eigen middelen betaald werd, werd de druk erg hoog en daarom werd besloten in 2011 een NGO te stichten, een vrijwilligersorganisatie, waardoor zij de mogelijkheid kregen tot fondsenwerving. Ook hebben ze toen de website gecreƫerd.

Er bleven steeds meer katjes komen en daarom zijn zij in 2016 naar een andere locatie verhuisd, slechts ca. 300 meter van het oude huis maar met veel meer grond waar ze een kattenasiel konden oprichten. Zij hebben een verzoek bij de regering ingediend en in 2017 hadden ze de vergunning! Overigens was alles toen al helemaal klaar (in februari 2016). Naast de 85 katjes in het asiel voeren zij ook ca. 120 katjes in kolonies dus in totaal zorgt de organisatie dagelijks voor ca. 200 katjes. Alle katjes in het asiel hebben een verhaal; de meesten zijn gevonden als kittens en veel van hen zijn met het flesje grootgebracht, sommigen waren net pasgeboren, de vrijwilligers hebben heel veel slapeloze nachten gehad! Andere katjes hebben ze opgenomen omdat ze in een gevaarlijk gebied leefden of omdat ze ziek en/of gehandicapt waren.

In eerste instantie proberen ze altijd om een goed thuis voor hen te vinden maar ze zijn erg strikt en helaas is het in Malta erg moeilijk om goede adressen te vinden, waar ze veilig zijn en voor altijd een deel van de familie zullen zijn. Daarom blijven de meesten voor altijd bij hen, waar ze liefde vinden en waar ze voor altijd veilig zijn.

Uw steun is heel hard nodig en zij danken u voor uw donaties vanuit heel het hart! Wilt u Animal Care Malta helpen? Uw bijdrage kunt u storten op SNS bankrekening 92.82.71.803 t.n.v. St. Dierenhulp zonder Grenzen te Valthermond o.v.v. katten Malta

Foto’s en video’s van dit project