Skip to main content

NOODKREET Animal Friends Manado Indonesia moet misschien stoppen

Zoals waarschijnlijk bekend is heeft het Indonesische eiland Sulawesi macabere markten, naast de verkoop van bloemen, fruit en groente worden ook dieren geslacht. Ter plekke! Op de markt is naast het bloed van de dieren ook de angst te ruiken. Vogels, apen, ratten, vleermuizen, slangen, katten en honden worden hier ook op verzoek geslacht. Op de tafels liggen de geslachte en geroosterde dieren, niet altijd in deze volgorde gedood, en onder de tafels liggen de nog levende dieren in te kleine kooien op hun noodlot te wachten. Het is gruwelijk om te zien. En het is daarom ook niet te begrijpen dat de markten als toeristische attracties aangeboden worden door resorts en westerse reisbureaus als “een beleving”.

De organisatie Animal Friends Manado Indonesia op Sulawesi houdt zich bezig met de strijd tegen het verhandelen, slachten en eten van honden en katten, maar ook van slangen, apen, ratten, vleermuizen etc. Noord-Sulawesi heeft twee van meest beruchte honden- en kattenvleesmarkten in Indonesië; Tohomon’s ‘Extreme’ Market en Langowan Traditional Market. Veel van de geredde dieren die worden opgevangen in de shelter komen van deze markten. AFMI doet dit al meer dan tien jaar.

MAAR …. op dit moment bevindt AFMI zich in een heel moeilijke situatie om de activiteiten voort te zetten. Zoals het nu lijkt zal AFMI Shelter in de nabije toekomst alle redding activiteiten moeten stoppen. Hun en onze morele verantwoordelijkheid tegenover de dieren in de AFMI Shelter dwingt ons echter om donaties te vragen om de behoeften van de dieren te ondersteunen.

De maandelijkse kosten zijn ca. 40 miljoen Rupiah, ongeveer € 2425.—

Medicatie is moeilijk te verkrijgen, wettelijk is het moeilijker geworden. Veel honden hebben een huidinfectie en het is door gebrek aan medicatie moeilijk te behandelen.

AFMI vraagt aan iedereen te helpen in het ondersteunen van de behoeften van alle dieren in de AFMI opvang. Laten wij ze helpen om de dieren die zij opvangen in leven te houden. Maar ook dat zij dieren kunnen blijven redden in de toekomst. En we hopen natuurlijk ook op jullie hulp!

Bekijk ook dit filmpje op Facebook