Skip to main content

Lagos in Portugal, 21-7-2021

Vorig weekend was er een grote brand in de omgeving van het asiel, niet heel dichtbij, maar dichtbij genoeg om je zorgen te maken over de veiligheid van de honden.  Elke zomer hebben we dit soort situaties en vrezen we voor het leven van onze honden. Deze brand van dit weekend was de dichtstbijzijnde die we hadden. Branden zijn een groot probleem in Portugal en vorig jaar hadden we die verschrikkelijke situatie in het noorden, waar verschillende honden en katten omkwamen bij een grote brand in een illegaal asiel.

Gelukkig leek dit jaar iedereen zich meer bewust van het gevaar en werkten mensen samen om dingen op te lossen, vooral de gemeentelijke dierenartsen en de dierenartsen uit de getroffen districten. Om 23.00 uur waren we nog steeds in het asiel en keken we naar de vlammen ver weg en één van de dierenartsen en de politie bezocht ons om te vragen of alles in orde was en herinnerden ons eraan dat ze contact zouden houden en zouden helpen als we de honden (rond 80!) moesten evacueren.

Alles is goed verlopen en de volgende ochtend was de brand onder controle, dankzij de brandweerlieden die in dit soort situaties de helden zijn.