Skip to main content

Heraklion in Griekenland, 25-10-2021

Maandag 27 september werd het Griekse eiland Kreta in de vroege ochtend getroffen door een aardbeving van 6.0 op de schaal van Richter. Vele zware naschokken volgden hierop. Onze collega’s op Kreta en de dieren hebben geen verwondingen opgelopen, wel was er sprake van beschadigingen in de shelter. Afrasteringen en hondenhokken zijn beschadigd.

Dinsdag 12 oktober was er geen sprake van een naschok, de beving was erger dan de vorige keer, namelijk 6.4.

De shelters ( twee ) zijn beschadigd, de honden waren geschrokken maar niet gewond. De “oude” shelter is ook nog in gebruik, de afrasteringen hiervan zijn ook kapot. Hondenhokken zullen gerepareerd moeten worden, daar zullen meer stabiele middelen voor gevonden moeten worden. De hoop is dat het niet snel gaat regenen. Onze collega was zo trots op de nieuwe plek voor een shelter. Voor de reparaties is geen geld. Het grootste probleem is de aankoop van het voer, de dieren krijgen nu pasta met botjes en vel. Dit kan natuurlijk niet, maar helaas reiken de financiële middelen niet. Bij lange na niet. De ( zwerf )honden en katten krijgen praktisch geen droogvoer. Ook zijn er nog kittens die gevoerd moeten worden met de fles. De omstandigheden zijn erg moeilijk, maar stoppen komt niet in de vrijwilligers op. Nooit! De beste oplossing zou kunnen zijn om de nieuwe shelter in tweeën te delen en de honden van de oude shelter naar de nieuwe te verhuizen.

Er zijn sowieso meer omheiningen nodig omdat enkele honden worden overgenomen van mensen die hun hond(en) aan een korte ketting binden, als gevangenen.

Ook zijn er erg veel katten, daar is veel voer voor nodig, omwonenden gaven de katten wel te eten maar de aardbevingen kan dit niet meer.