Skip to main content

Breza in Bosnië en Herzegovina, 21-7-2021

Zoals jullie weten is mijn vader in februari overleden. Hij en mijn moeder zorgden voor al onze dieren in de shelter en bij hen thuis. Mijn verplichtingen en verantwoordelijkheden zijn om alles te organiseren, alle administratie en boekhouding te doen, om naar dierenartsen, voedselleveranciers en alle andere leveranciers te gaan, rekeningen te betalen en het vele papierwerk af te handelen. Ook ben ik weer begonnen als advocaat en werkzaam als junior advocaat.

Sinds mijn vader stierf, heeft mijn moeder alleen voor 130 dieren gezorgd, met mijn hulp als ik vrij ben en met de hulp van een iemand als ik het me kan veroorloven om hem te betalen. Het is een uitputtende situatie voor ons, vooral vanwege de constante financiële strijd.

Ondanks al die problemen gaat het goed met onze dieren, want hoe moeilijk het ook is, we doen ons best voor onze dieren.

Sinds mijn vader stierf hebben we enkele kennels in de shelter aangepast en zijn we begonnen met het verplaatsen van honden van mijn ouderlijk huis naar het shelter. Het zal gemakkelijker zijn als alle honden op één plek zijn.

Vier honden reisden in december naar Oostenrijk. Hopelijk kan ik eind juli transport voor honden in Nederland organiseren. Ook heb ik een paar zwaargewonde honden gered.

Wat mijn juridische werk betreft, ben ik bezig met het stoppen van een aantal nieuwe illegale activiteiten met betrekking tot het illegaal vangen van zwerfhonden. Daar heb ik het erg druk mee omdat ik al jaren strijd voor een uitvoering van de Wet Bescherming en Welzijn Dieren.

Ons dagelijkse werk omvat niet alleen het voeren en verzorgen van onze dieren, maar ook constant werk om de omstandigheden in het shelter te verbeteren. Ik moet benadrukken dat de veterinaire inspectie 10 dagen geleden hun regelmatige controle van onze dieren en de shelter heeft uitgevoerd. We kregen een uitstekende beoordeling. Ze waren zeer tevreden over de omstandigheden van de dieren en de shelter. Omdat we veel honden met chronische aandoeningen verzorgen, dienen we ook dagelijks medicijnen toe, en ook onze dierenartsen controleren ze een paar keer per week.

Twee dingen zijn heel belangrijk: adopties, die afhankelijk zijn van transporten, en onze constante financiële strijd.