Skip to main content

Amorgos in Griekenland, 1-8-2021

Hier een korte update over de situatie van honden in Amorgos. In december 2020 diende een Italiaanse mevrouw een klacht in over de honden die je op de video ( nr. 1 ) ziet. De honden waren vastgebonden in de buurt van het benzinestation. Dit resulteerde in het verwijderen van de honden door de eigenaar, in eerste instantie tijdelijk, en ze werden overgedragen aan de zorg van het plaatselijke asiel. Dit was tot een gerechtelijke beslissing genomen werd dat de honden niet terug mochten naar de eigenaar. De honden werden overgelaten aan de zorg van Animal Zone International. Ik ( Lamia ) neem ze nu één keer per week mee voor een wandeling naar een stuk land dat toebehoort aan een vriend van mij. Dit stuk land is 4000 M2 en helemaal omheind, hier kunnen de honden fijn rennen.

Nu de twee nieuwkomers; een hond genaamd Jack en de andere heet Voris. Jack liet ik een aantal jaren geleden al 2 – 3 keer per week uit omdat ik op goede voet stond met de eigenaar. Ik ben gestopt met hem uit te laten omdat de eigenaar een tweede hond nam. Deze hond was hyperactief en de man had ze samen in een afgesloten gebied gezet.

In het nieuwe jaar 2021 besloot ik opnieuw te helpen nu Jack, een Segugio, en zijn metgezel Voris in handen waren gekomen van de plaatselijke welzijnsorganisatie en ik besloot beide honden elke week mee uit te nemen om energie op te doen en het gevoel van vrijheid te laten voelen. Dit bleef ik doen tot april. In mei moest ik namelijk voor mijn werk op reis. Toen ik terugkwam was de eigenaar van het land, mijn Italiaanse vriend, gearriveerd en al het gras was pas gemaaid en te gevaarlijk vanwege de grassprietjes die in de neus van de honden terecht kunnen komen. Als we die zelf niet kunnen verwijderen moet een dierenarts dit doen, de dichtstbijzijnde is op het volgende eiland!

Dus van januari t/m april zijn de honden vaak met mij naar dit privéterrein geweest. Ik heb de sleutels omdat ik het in de gaten houd voor mijn vriend, ook een hondenliefhebber. Elke keer als ik ze meenam hadden ze een geweldige tijd en aan het eind, als ik ze terugbracht, kregen ze een lekkere snack. Ik wil er wel op wijzen dat de honden NOOIT de kans krijgen om los te lopen tenzij ze naar dit omheinde land gaan dus ze vinden het geweldig.