Skip to main content

Nieuws uit Albacete – 29 juli 2021

Onze shelter bevindt zich in een verschrikkelijk gebied van Spanje, ons hart is gebroken.

In onze omgeving is het echt een hel voor katten, ze worden op onvoorstelbare manieren mishandeld, immense wreedheid. Ze snijden lichaamsdelen af voor “de lol”, ze schieten loden kogels af voor “de lol”, op jonge en ook op volwassen katten, vaak ook op de moeders met nog zogende kittens.

Soms gooien ze katten in een gesloten zak in een gesloten container, zodat ze niet kunnen ontsnappen. Wanneer de vuilniswagen komt worden ze met geweld vermoord. Ook als katten gewond of gemarteld zijn worden ze op deze manier gedood. Er is gejammer te horen in een container, van katten maar ook van puppy’s en volwassen honden. Een intens wrede manier om ze te laten sterven, onmenselijk.

Het is een eindeloze nachtmerrie, en de autoriteiten doen alsof ze niks horen en zien en blijven zwijgen.

Op de wegen zie je altijd overreden katten die niemand weghaalt, elke dag zijn er nieuwe gevallen. Ook katten die het overleven en gewond zijn en vreselijk lijden, mensen zien ze maar doen niets om te helpen. Heel veel katten worden vergiftigd. Het voeren van kolonies katten is verboden.

Het is gebruikelijk dat kinderen de staarten van gemartelde katten verzamelen. Ze knippen de staart af, of verminken de katten op andere manieren. Het is niet voor te stellen wat hier gebeurt.

Wij zijn hier totaal overweldigd, we hebben hulp nodig voor de katten. We doen alles wat we kunnen, maar is er veel verwaarlozing en mishandeling op deze plek in Spanje. Geen respect voor dieren, wij hebben te weinig vrijwilligers, de autoriteiten helpen niet. Het is alsof we eeuwen teruggaan. De meest behoeftige katten lijden het meest, ze worden altijd vergeten voor adoptie of opvang.

Op deze plek is altijd veel wind, het is heel erg koud in de winter, het water bevriest zelfs. In de zomer is het erg heet.

Er zijn veel katten in het asiel die spoedig een thuis moeten vinden. Maar ze moeten wel een kans krijgen, meestal worden ze vergeten.

In april 2021 kregen we 89 katten binnen, in mei was het aantal nog groter. Velen hebben problemen, ze zijn vaak gewond. Zij hebben zorg nodig van de dierenarts, maar ook de zorg van vrijwilligers of gastgezinnen. Ook deze katten verdienen een kans op adoptie.

Wij hebben ook verschillende gecontroleerde kattenkolonies, maar er zijn nog meer kattenkolonies die onder controle moeten komen. Geld en vrijwilligers ontbreken hiervoor. We werken heel hard om het CNR ( Capture, Neuter and Release ) programma te realiseren. Wij denken en hopen dat dit programma en educatie de bewustwording van mensen (kinderen en volwassenen) zal helpen in de toekomst.

Er is een nog heel lange weg te gaan. Voor elke kat volgen we een protocol:

  • Quarantaine
  • Bloedonderzoek (FIV, FeLV, FIP)
  • Castratie/sterilisatie, vaccinatie, rabiës, microchip, deparasitatie

Als alles in orde is, uiteraard afhankelijk van de resultaten van de bloedtesten, gaan ze naar een kamer met andere katten. We hebben een quarantaineruimte met 5 kamers voor katten in het asiel.

Voor katten, afhankelijk van hun gezondheidstoestand, en na controle door de dierenarts, moeten de vaccinaties soms uitgesteld worden. Ook zijn er regelmatig andere testen nodig. Elke kat heeft zijn/haar eigen verhaal. Sommigen hebben een gastgezin nodig, speciaal voer, medische behandelingen, enz.