Skip to main content

Gastgezinnen gezocht

Het opvangen van dieren is leuk en dankbaar, let wel, vrijwillig werk, maar zeker ook heel intensief. Gastgezin zijn is ook heel belangrijk, want honden/katten hebben meer kans geadopteerd te worden wanneer een belangstellende met hem/haar kan kennismaken. In het buitenland wachten sommige honden/katten al een lange tijd, ook zij verdienen het om geadopteerd te worden.

Je hebt kans dat jij een hond/kat in opvang krijgt die nog alles/veel moet leren. Het dier zal moeten wennen aan zijn/haar nieuwe omgeving. In het begin zal dit aanpassingen vergen, daarom zoeken wij vooral mensen die tijd en geduld hebben en veel van dieren houden.

De bedoeling is dat jij vanaf het moment dat je de hond/kat in opvang hebt, deze gaat verzorgen als was het jouw eigen dier, daarbij dien je natuurlijk altijd in gedachten te houden dat hij/zij weer weggaat! Je gaat een hond, indien nodig, zindelijk maken, hem/haar aan de lijn leren lopen, en het aan zoveel mogelijk situaties laten wennen, zoals bijv. aan kinderen en autorijden. Dit alles in het tempo dat past bij de hond.

De intentie van het opvangen is een dier in nood in jouw gezin op te nemen, tot hij/zij geadopteerd gaat worden. Het is van te voren nooit te zeggen hoe lang een hond/kat bij jou zal blijven. Je gaat een hond/kat opvangen die het dringend nodig heeft.

Een hond/kat kan getraumatiseerd zijn. Natuurlijk houden wij rekening met jouw situatie, misschien kan jijĀ  een reu/kater opvangen en geen teef/poes, of andersom. Uiteraard kan jijĀ  aangeven een kleinere of grotere hond op te willen vangen.

Wij dragen de kosten voor voeding en medische verzorging. Bezoek aan een dierenarts wel graag in overleg met DZG, indien het geen spoed is natuurlijk.

Wanneer een belangstellende zich gemeld heeft bij ons telefoonteam voor een hond/kat, wordt door de telefoondienstmedewerkster contact opgenomen met het gastgezin, daarna zal de belangstellende telefonisch contact opnemen. Het kan zijn om meer informatie te verkrijgen of een afspraak voor een bezoek te maken. Dit gaat om een kennismaking, een belangstellende kan geen dier meteen meenemen.

Zie jij zichzelf als gastgezin of heb je nog vragen?

Neem dan vrijblijvend contact op per mail met bestuur@dierenhulpzondergrenzen.com of vul op de website het formulier in www.dierenhulpzondergrenzen.com/gastgezinnen-gezocht/.

Reageer op de vacature