Skip to main content

Malta – 9 augustus 2021

Animal Care Malta is een officieel geregistreerde stichting en een kattenasiel met volledige vergunning die zich inzet voor het welzijn van vele straatkatjes in Santa Marija Estate, Mellieha, een dorp in het noorden van Malta.

Onze prioriteit is de verzorging van de katjes in onze (privé) opvang en de katjes die we voeren in kolonies. In ons asiel wonen op dit moment 90 katjes en we voeren ongeveer 130 katjes in kolonies.

We hebben altijd al moeite met de eindjes aan elkaar te knopen maar vooral 2020 en 2021 zijn heel moeilijk geweest omdat we i.v.m. COVID-19 heel weinig donaties hebben ontvangen.

De problemen op Malta zijn gigantisch: er worden veel gedumpte katjes op straat en in onze kolonies gevonden (nog meer dan normaal), waarschijnlijk ook COVID-19 gerelateerd omdat iedereen veel thuis was en veel mensen wel een “leuk schattig kitten” wilden adopteren maar schattige kittens worden groot en dan blijken ze niet meer zo “leuk” te zijn… En dan worden ze op straat gezet, in onze kolonies of voor onze deur gedumpt…

Ook werden in de beginfase van COVID-19 (valse) berichten verspreid waarin beweerd werd dat katten het virus zouden verspreiden en daarna werden gelijk veel gedumpte volwassen katten gevonden.

We hebben de afgelopen anderhalf jaar 19 nieuwe katjes opgenomen in ons asiel; 11 daarvan waren kittens (gevonden in onze kolonies), 6 katjes waren gedumpt en 2 waren oudere katjes wiens eigenaar naar een verpleeghuis moest.

Dit is een grote aanslag is op ons budget. Het is niet alleen de voeding, veel van deze katjes hebben problemen en hebben medische hulp nodig dus we hebben veel dierenartsbezoeken met de bijbehorende, vaak heel hoge, kosten.

Ons asiel is een “stay-forever-sanctuary” omdat het op Malta héél moeilijk is om goed een goed thuis te vinden en daarom blijft iedereen hier, waar ze allemaal veilig en geliefd zijn.

We hebben uw donaties heel hard nodig om te kunnen blijven zorgen voor alle zielepietjes!

Dank u voor uw steun!