Olga's shelter

Op een berg in de omgeving van het prachtige Athene beheert een vrouw alleen, Olga, een shelter met gemiddeld 60 honden. Ik wil u graag kennis laten maken met deze bijzondere vrouw met een groot hart voor dieren. De shelter is ongeveer 1500M2 groot, in het midden staat het huis waar Olga woont. Inmiddels is een groot deel van het huis bewoond door honden. Dit zijn de honden die extra zorg nodig hebben. Af en toe komt een hond op Olga’s pad die ziek is of gewond, ook worden honden bij haar aan de poort vastgebonden. Wat kan zij anders doen dan deze opnemen.

Olga begon haar opvang in 2006, het bedrijf waar zij werkte kwam in de problemen en zij startte een dierenhotel voor de zomermaanden. Ze kon zich prima redden, tot de economie in Griekenland steeds slechter ging. Betalende klanten kwamen steeds minder, mensen bleven weg en haalden zelfs hun hond niet meer op. Een “organisatie” had elf honden bij haar ondergebracht en zelfs zij haalden de honden niet meer op. Dit was een grote financiële strop voor Olga. Uiteraard bleef zij de honden onderdak bieden. Dit speelde zich af in 2011. Olga had in dat jaar nog maar 10 klanten over van de 278. Ze had toen 45 honden die ze alleen moest verzorgen. Dit zouden er nog meer worden! In de naaste omgeving kwam een mevrouw met ca. 20 honden wonen. Deze mevrouw vroeg via Facebook geld voor de dieren, echter ging het geld op aan nieuwe kleding voor zichzelf. Op een dag verdween ook deze mevrouw en liet 10 hongerige honden achter, dit was in april 2014. Ook deze honden nam Olga op in haar shelter.

Olga is heeft een zeer bescheiden pensioen, we weten allemaal hoe de economische situatie in Griekenland was. St. Dierenhulp zonder Grenzen Internationaal leerde haar kennen als een gedreven vrouw, die zelf liever niet eet dan dat zij haar honden iets moet ontzeggen. Wij zouden graag iets meer doen voor Olga en haar honden, de financiële last in ieder geval proberen te verlichten. Voer kopen voor 60 honden kost maandelijks veel geld, heel veel en dan zijn er ook nog honden die speciaal voer nodig hebben. De droom van DZG is dat Olga maandelijks het voer krijgt voor de honden dat nodig is, en eigenlijk nog een beetje extra geld voor de medische kosten. Het voer kan besteld en betaald worden in Nederland, Olga krijgt het voor de poort aangeleverd. Hoe fijn zal dat kunnen zijn voor Olga? Dat neemt veel zorgen bij haar weg. Zij heeft een heel oude auto die regelmatig dienst weigert, dit betekent dat zij dan geen voer kan gaan halen. De dierenwinkel waar zij voer koopt, af en toe een paar zakken, wil niet bezorgen. Wanneer Olga niet meer weg hoeft om voer te halen houdt zij meer tijd over om de shelter schoon te houden. Olga draait soms dagen van 18-20 uur. U begrijpt dat dit voor haar gezondheid ook niet goed is.

DZG zamelt in Nederland geen goederen in voor Athene, de kosten zijn veel te hoog om het daar zelf heen te laten sturen. Voor dat geld kunnen we beter voer en/of medicatie ter plekke kopen.  Misschien kunnen wij samen iets doen om de last van Olga te verzachten, samen een droom doen uitkomen? Helpt u ons Olga helpen?

Wilt u helpen? SNS Bank IBAN NL12SNSB 0928 27 18 03 BIC SNSBNL2A t.n.v. Stichting Dierenhulp zonder Grenzen te Valthermond o.v.v. Olga

Dieren in de opvang

Foto’s en video’s van dit project