Skip to main content

Wij kregen onderstaande mail van één van onze adoptanten;

“Ontmoet onze liefdevolle Mowgli, onze speelse metgezel met een hart van goud. Mowgli is een jonge, speelse hond die dol is op gezelschap en het liefst de hele dag bij zijn gezin is. Hij gedijt goed in het gezelschap van kinderen en woont momenteel met een levendige 5-jarige. Deze vrolijke jongen is hartstikke intelligent, en geniet van uitdagende snuffelopdrachten die zijn nieuwsgierige geest stimuleren. Mowgli vindt het leuk om nieuwe trucjes te leren en is erg gericht op zijn gezin. Mowgli is zindelijk, kan een paar uur alleen zijn en weet de basiscommando’s. Mowgli is uiterst aanhankelijk en zijn favoriete plekje is naast je op de bank, waar hij graag tegen je aan kruipt en geniet van knuffels en aaitjes. Helaas heeft Mowgli buitenshuis te maken gehad met een diepgewortelde onzekerheid. Ondanks twee jaar intensieve training bij een gedragstherapeut en het gebruik van medicatie om zijn angst te verminderen, blijft zijn vertrouwen wankel. De stress van de geluiden in de grote stad blijft hem te veel. Daarom zoeken we voor Mowgli een rustige omgeving, weg van de drukte van de grote stad, met een grote tuin waar hij vrij kan rondlopen en spelen.
Mowgli gedijt goed bij het gezelschap van een zelfverzekerde hond, die hem kan helpen zijn vertrouwen te versterken en hem laat zien dat de wereld een veilige plek is. Hij is ook al vaker wezen logeren bij onze ouders die ook een hond hebben (reu van 10 jaar). Als je een huis hebt met een ruime tuin, biedt dit een ideale omgeving voor Mowgli, waar hij zich vrij kan bewegen zonder de stress van verplichte wandelingen buiten. Met voldoende ruimte en liefdevolle begeleiding kan Mowgli zijn ware stress-vrije potentieel ontplooien. Hoewel hij in eerste instantie misschien wat terughoudend is tegenover vreemden, maakt Mowgli snel vrienden en zal hij al snel je hart veroveren met zijn speelse persoonlijkheid en onvoorwaardelijke liefde. Als je denkt dat jouw huis en hart de perfecte match zijn voor Mowgli, neem dan alsjeblieft contact Dierenhulp zonder Grenzen. Samen kunnen we deze lieve jongen het liefdevolle thuis bieden dat hij verdient en hem helpen om zijn vertrouwen in de wereld te herstellen.”
Noot DZG: Jij zal net als wij toch enkele vraagtekens hier bij hebben, Mowgli is graag bij zijn gezin en is alleen bang buiten. Maar toch moeten wij op zoeken naar een opvang- of adoptiegezin, die wel met Mowgli om kan gaan. Mowgli moest twee jaar geleden ook al zijn broertje missen, hij verbleef ook in dit gezin. Met het broertje gaat het heel goed. Mowgli heeft dus het nodige meegemaakt. Mowgli en zijn broertje zijn als kleine pups gevonden en opgevangen bij een gezin in Griekenland. Zij hebben dus geen verleden als zwervertjes.

Geboortedatum ( geschat ): 15-09-2021

Verblijft in Nederland

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op