Skip to main content

Toshi werd op straat gevonden met nog een hond (een vrouwtje, Remye, ook ter adoptie), waarschijnlijk waren ze al lange tijd samen aan het zwerven in een dorpje. Zijn vriendin Remye had een vreselijke wond aan haar poot en een vrijwilliger van een kleine plaatselijke dierenbeschermingsorganisatie kwam op een dag om haar mee te nemen naar de dierenarts. Toen Toshi door had wat er ging gebeuren – dat zijn vriendinnetje meegenomen zou worden – sprong hij bliksemsnel ook in de auto, gevraagd of niet! Hij wilde niet achterblijven zonder zijn vriendin. Hoewel er eigenlijk geen opvang geregeld was voor nog een zwerfhond kon de vrijwilliger het niet over zijn hart krijgen om Toshi uit de auto te zetten.
Omdat er maar heel weinig vrijwilligers en opvangplekken zijn voor de geredde honden zijn ze met spoed op zoek naar een thuis voor Toshi. Hij zou het leven in het plaatselijke dierenasiel misschien niet kunnen overleven. Toshi is een dominante hond van 17 kg en 50 cm schofthoogte. Waarschijnlijk heeft hij lange tijd op straat geleefd, waar het leven niet makkelijk was en waar elke dag je laatste dag kon zijn. Bovendien moest hij zijn vriendin Remye beschermen, dus als hij zachtaardig gedrag vertoond zou hebben zou hij het niet overleefd hebben. Hoewel hij een sterk karakter heeft, kan hij goed overweg met andere honden. Hij houdt van mensen en volgt de persoon die hem verzorgt en voedt als een schaduw. Hij is heel loyaal aan de mensen die hij vertrouwt. Hoe hij met de katten is, is niet bekend. Hij is klaar om te reizen, is gechipt, gecastreerd en gevaccineerd. Als Toshi een warm mandje kan vinden kan er een nieuwe hond komen bij het gastgezin waar hij nu verblijft (in de achtertuin met de toegang tot een schuur). Het koude Kroatische winterweer komt eraan en veel verlaten honden wachten op hun redding. Wie geeft deze knapperd een huis?

Geschatte geboortedatum: 01-02-2018
Herkomst: Darda
Verblijft momenteel in: Kroatië

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op