Skip to main content

Mooie Remye leefde al lange tijd op straat in een dorp en ze werd altijd beschermd door een andere straathond, haar grote vriend Toshi. Remye liep op een dag ernstig letsel op aan haar rechter achterbeen en is waarschijnlijk door een auto aangereden.
De Full Litter Box-vrijwilliger kreeg de tip om Remye op te halen en zo snel mogelijk naar de dierenkliniek te brengen. Hij was helemaal niet van plan om ook haar vriend Toshi mee te nemen (niet omdat Toshi geen hulp verdient, maar omdat alle vrijwilligers overspoeld zijn met achtergelaten honden). Toshi moet gedacht hebben: “Maar, dit laat ik niet gebeuren!” en sprong zo snel mogelijk in de auto naast zijn vriendin Remye. De vrijwilliger kon het niet over zijn hart krijgen om Toshi uit de auto te zetten en zo is hij ook meegenomen.
Bij de dierenarts bleek dat Remye een gebroken bot had en de prognose was dat het been geamputeerd zou moeten worden. Gelukkig werd Remye geopereerd door een geweldige dierenarts, die besloot er alles aan te doen om haar been te redden.(De dierenarts in kwestie had zelf een been verloren en voelde zich misschien geroepen om alles eraan te doen om de poot van die hond te redden. De operatie aan Remye haar poot duurde 6 uur, het been werd gered en het herstel verliep voorspoedig. Helaas bleek bij de controle dat er twee metalen platen waren verschoven en er moest nog een behandeling worden uitgevoerd om de botten in de juiste positie te krijgen.
Met succes, want Remye steunt nu al op het geopereerde been. 18.11.2023. had ze de laatste controle gepland staan, maar het was al duidelijk dat de operatie geslaagd was en we op zoek kunnen gaan naar een thuis voor Remye.
Nu verblijft Remye bij een gastgezin in een ander klein dorpje met nog andere drie honden en een kat.
Deze mooie dame weegt ongeveer 10 kg en haar schofthoogte is 38 cm. Ze heeft een zachtaardig en timide karakter, wat geen wonder is, aangezien ze een moeilijk leven heeft gehad en op de genade van vreemde mensen moest vertrouwen.
Ze is goed met andere honden, puppy’s en katten en ze is dol op mensen die voor haar zorgen. Tegen vreemden is ze een beetje terughoudend en verlegen. Remye is een rustige hond. Ze is inmiddels ook gesteriliseerd.
Lieve kleine Remye, haar schofthoogte is ca. 38 cm., heeft een thuis nodig

De rekeningen voor haar operaties werden betaald door donateurs Full Litter Box, Matthi Nicemann, Dorothea Dragica Maurmann en Stichting Dierenhulp zonder Grenzen.

Geboortedatum (geschat): 08-05-2018
Verblijft momenteel in: Kroatië

 

 

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer weten over één van deze honden of katten of een hond of kat reserveren, belt u dan met onze vrijwilligers, zij staan elke dag klaar om u te woord te staan.

Neem contact met ons op